facebook

Як позбутися підвищеної пітливості ніг

Проблема неприємна не тільки для вас, а й для оточення. Ви соромитеся сильного характерного запаху, уражених грибком нігтів і шкіри, що знімається шарами. Чому небезпечно запускати гіпергідроз стоп і як з ним боротися?

Пише - джерело.

Розбираємося в проблемі
Потові залози в нашому організмі відповідають за терморегуляцію. Якщо ви вийшли в жаркий день на сонце, довго перебуваєте в кімнаті з гарячими батареями або сауні – тіло починає нагріватися. Для внутрішніх органів підвищення температури небезпечно; природа винайшла систему відведення води з організму для його охолодження. Так працює здоровий організм.

Страждаючі від гіпергідрозу люди пітніють без видимої причини. Зазвичай гіпергідроз зачіпає область за вухами, під пахвами, долоні і стопи. На ногах до пітливості швидко додається бактеріальне і грибкове зараження. В особливо запущених випадках починається мацерація шкіри – відшарування верхніх шарів шкіри. З’являється загроза інфікування і гангрени.

Лікарі розрізняють два типи гіпергідрозу. Первинний проявляється вже в дитячому віці, виявити проблему вкрай складно. Вторинний – це наслідок перенесеного захворювання, прояв гіпертеріозу, туберкульозу, клімактеричного синдрому. Часто гіпергідроз розвивається після перенесеного стресу, збоїв метаболізму або прийому ліків.

Читайте також:  У волонтера з Прикарпаття виявили рак щелепи. У небайдужих просять допомоги на дороге лікування (ФОТО)

Методи лікування
На початку лікарі-дерматологи проводять консервативну терапію. Спреї, дезодоранти, креми, мазі, суспензії, гелі з певними медикаментами знижують рівень пітливості і запобігають розвитку бактеріального і грибкового зараження. Позбутися від гіпергідрозу, викликаного системними збоями в організмі, консервативними методами вкрай складно.

Лазерна терапія впливає на потові залози і блокує нервові імпульси з метою пригнічення потовивідної функції. Як правило, має тимчасовий ефект.

Радикальне і дороге лікування гіпергідрозу – хірургічне видалення потових залоз. Операція непроста, крім видалення залози, необхідно блокувати всі нервові імпульси електрострумом. Призначають її у виняткових випадках, для хворих з серйозними ендокринними захворюваннями.

Доведений ефект мають ін’єкції ботоксу, або нейротоксину А. Відомий в косметології препарат блокує роботу потових залоз і нервових закінчень. Пітливість припиняється на термін від 6 місяців. У клініці лазерної косметології та хірургії Gold Laser проводять успішне лікування гіпергідрозу. Проблема має рішення, важливо вчасно почати лікування.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: