facebook

Як повернути втрачену субсидію: пояснення міністра

Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко пояснив, що робити українцям, яких помилково позбавили субсидії і вони через карантинні обмеження не можуть потрапити до органів соцзахисту. Про це він розповів в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Пише - джерело.

На запитання від пенсіонерки Людмили Солтанової-Александрович зі Львова: “Я пенсiонерка. Мiй син-iнвалiд отримує соціальну допомогу. 26 травня я отримала повідомлення, де написано, що у мене “борг”, тому знiмають субсидiю. Я вирiшила показати соцiальному захисту усi зiбранi чеки, де вказано, що я вчасно оплачую, однак у зв’язку з карантином охорона до них мене не впустила. I тепер я не можу довести, що сплачувала за квитанціями”.

Віталій Музиченко відповів, що у такому випадку до органу соціального захисту потрібно звертатися письмово. Відповісти на лист органи соцзахисту мають за десять днів. Також експерт зазначив, що у травні відбувається процедура перевизначення права отримання субсидії на наступний період і наразі вивчається, чи оплачував отримувач субсидії комунальні послуги чи ні.

Читайте також:  Модель з 5-м розміром грудей еротично зняла спіднє

“Тобто постачальники послуг надають інформацію управлінням соцзахисту про наявність простроченої заборгованості. Бувають ситуації, коли ця інформація не відповідає дійсності. За нашими даними, понад 95% одержувачів субсидій – це добропорядні платники, які не мають жодних боргів. Але, якщо одержувач субсидій добропорядно сплачував комунальні послуги, а постачальник вимагає щось ще сплатити і подає про це інформацію в управління соцзахисту, тоді враховуючи карантинні обмеження щодо особистого прийому, копії документів необхідно направити поштою на адресу управління соцзахисту. Це не буде перепоною для отримання субсидій”, – додав заступник міністра.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: