facebook

Як довго людина з омікроном залишається заразною, розповів інфекціоніст

Як довго людина з омікроном залишається заразною, розповів інфекціоніст

Пише - джерело.

При зараженні омікрон-штамом коронавірусу ПЛР-тест може показати негативний результат навіть при наявності симптомів інфекції. Однак це не означає, що людина не може заразити оточуючих. Найбільш активне виділення вірусу відбувається в інкубаційний період, приблизно протягом двох-трьох днів. Про це розповів лікар-інфекціоніст Євген Тімаков.

Він розповів, що тест на коронавірус може показати негативний результат, якщо для аналізу береться недостатня кількість матеріалу або в разі, якщо збудник хвороби вже покинув носоглотку і перемістився далі в організм. Євген Тімаков радить, що при всіх ознаках омікрона, але при негативному тесті, все одно слід обмежити контакти з іншими людьми.

Читайте також:  "Я тричі хворів на COVID-19, вірус прориває імунітет, а недуга щоразу інакша": ексзаступник мера про штами "Омікрон" і "Дельта"

Скільки часу дотримуватися карантин, залежить від тяжкості захворювання і від особливостей штаму коронавірусу. За словами медика, при попередніх варіантах інфекції людина залишалася заразною від десяти до трьох тижнів. У дітей вірус міг виділятися з кишечника більше місяця.

У разі зараження омікроном вірус активно виділяється під час інкубаційного періоду, зазначає Євген Тімаков. “Усереднений інкубаційний період-два-три дні, відповідно, за сім днів точно стане зрозуміло, захворіла людина коронавірусом чи ні”, – сказав інфекціоніст.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також:


Мітки: