facebook

Як доглядати за шкірою обличчя взимку?

Шкіра вважається найбільшим органом нашого тіла і відповідно виконує багато важливих функцій: метаболічну, дихальну, рецепторну, терморегуляторну, імунну, бере участь у регулюванні водно-сольового балансу.

Оскільки одна з головних функцій шкіри – захисна, вона піддається значним випробуванням – дії вітру, морозу, ультрафіолетового опромінення, що особливо актуально взимку.

Пише - джерело.

Які прояви ушкодження шкіри?

При неправильному захисті шкіри з часом ми бачимо наслідки, які приносять негативний як косметичний, так і функціональний ефект. Внаслідок постійної дії холоду, судини шкіри обличчя звужуються і не віддають достатньо кисню та поживних елементів. Це несе за собою порушення метаболічних процесів, які не дають можливості регенерації шкіри.

Внаслідок дії вітру на відкриті ділянки, порушуються процеси утворення шкірного сала, як наслідок – сухість, лущення, тріщини, за якими йдуть печіння та біль.

І найголовніше – при сухості, частій травматизації виникає передчасне старіння шкіри обличчя.

Як захистити шкіру?

Як зарадити цим неприємним наслідкам? Можу надати кілька простих і важливих порад щодо догляду, які повинні стати вашою щоденною звичкою!

  • Перед виходом на вулицю рекомендовано наносити крем на обличчя не менш ніж за 30хв! Адже якщо крем не встигне висохнути, шкіра зазнає надмірного переохолодження.
  • Вдень наносимо жирний крем, перед сном – зволожуючий.
  • Наносіть крем легкими масажними рухами. Масаж покращує кровообіг, живлення шкіри та як позитивний ефект –  красивий овал і профілактика зморшок
  • Відмовтесь від засобів для вмивання, тоніків та інших засобів по догляду, які містять спирт! Спирт спричиняє пересушення шкіри.
  • Навіть у холодну погоду шкіра піддається дії сонця та ультрафіолету. Використовуйте тональні засоби з SPF-фактором.
  • Варто зволожувати шкіру не тільки зовні, а й зсередини. Не забуваємо про режим пиття – тільки чиста вода кімнатної температури.
  • Використовуйте помаду для губ. Бажано користуватися жирними помадами, в ідеалі – гігієнічними, адже матова помада спричиняє пересушування, надалі тріщини і лусочки.
Читайте також:  Прикарпатців попереджають про небезпечне м'ясо

Рекомендовані косметологічні послуги взимку

Проте, існують випадки, коли звичайного догляду не вистачає. Особливо це стосується власників сухої, чутливої шкіри. Саме тому ми можемо вдаватися до більш професійних методів захисту. В даному випадку рекомендації щодо догляду повинен надати лікар косметолог.

Лікарі стверджують, що взимку для шкіри будуть корисними дані процедури:

  • живильна маска по типу шкіри + професійний масаж обличчя;
  • біоревіталізація шкіри – введення вітамінного коктейлю в шкіру лазерним або ін’єкційним методом;
  •  оскільки доза ультрафіолету взимку значно нижча, аніж влітку, процедури з використанням лазера – в ТОПі! ЕЛОС епіляція, видалення куперозу, пігментації, видалення розтяжок і плазмове омолодження PLASMA SKIN – саме взимку варто звернути увагу на ці послуги;
  • мезотерапія обличчя та волосистої шкіри голови;
  • і не забуваємо про очищення шкіри, як варіант – ультразвукова чистка, адже вона є менш травматичною, аніж мануальна.

Головне, на чому хочу зосередити Вашу увагу, – в жодному разі не займайтеся самодіяльністю. Реклама і поради знайомих – це добре, проте в багатьох випадках самостійне призначення засобів по догляду за шкірою несе вищевказані неприємні наслідки. Знайдіть 30 хвилин вільного часу для БЕЗКОШТОВНОЇ консультації лікаря-косметолога. Запевняю, це значно зекономить Ваш час і кошти та допоможе зберегти шкіру красивою і здоровою!

Прокопій Галина Ігорівна – лікар дерматовенеролог-косметолог

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: