facebook

Яблунівський дитсадок першим на Прикарпатті перейшов на нове харчування за Клопотенком

З січня цього року у їдальні дитсадка “Писанка”, який відвідує 80 дітей, готують за рецептами Євгена Клопотенка.

Пише - джерело.

“Якщо це працює у школі, то подіє й у нас”, – каже про перехід на нову систему харчування директорка закладу дошкільної освіти у селі Яблунів Косівського району Наталія Гнатищак.

“Я слідкувала за впровадженням нового харчування у школах і вирішила вдома спробувати, як це діє. Перш ніж щось змінити, треба було перевірити, як їстиме моя дитина. Вона є ідеальним прикладом, бо взагалі нічого не їсть. Скажу чесно, я не експерт з кулінарії, але щовечора стараюсь приготувати щось нове, щоб показати працівникам і згодом впровадити на роботі. Тож я почала готувати та давати дитині, а вона – їсти, реально смакувати. Після цього я зібрала нараду та кажу: “Ми будемо це робити”, – розповіла у студії Суспільного директорка Наталія Гнатищак.

Читайте також:  Поліція розпочала кримінальне провадження щодо загибелі на пожежі сина екс-мера Бурштина (ФОТО)

Поки у меню дошкільного закладу є 32 страви. Це крем-супи та мінестроне, кебаб з сиром, запіканка “мак енд чіз”, бігос із гречкою, ньокі, десерти бланманже та пан де калатрава (шарлотка з хліба та молока).

Триразове харчування дитини за новою системою вартує 30 гривень у день, а відтак заклад вкладається у кошторис: 20 гривень сплачують батьки, а 10 – фінансують з бюджету Яблунівської ОТГ. Від останньої чекають допомоги в оновленні кухонного обладнання, адже їжу готують на старому.

12 березня на базі дитячого садочка буде семінар-практикум для директорів шкіл і закладів дошкільної освіти на тему впровадження нового харчування.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: