facebook

“Я просто не переживу дорогу”: багатодітна харків’янка після пересадки печінки не може виїхати з Білорусі до України

Жінка мала вилетіти найближчими днями і практично не має коштів і законних підстав на подальше перебування в Білорусі. 

Пише - джерело.

Через скасування авіарейсів з Білорусі до України жителька Харківської області опинилася буквально у заручниках. Після операції дістатися додому через свій стан вона просто не може.

Про це повідомляє Newsroom.

Три місяці тому українка Анна Курилова вирушила до Білорусі задля пересадки донорської печінки. Два тижні тому їй зробили операцію і днями жінка мала повернутися в Україну, але через скасування польотів потрапила у безвихідне становище.

“Закінчується термін тимчасового перебування в Білорусі. З лікарні мене виписали, зараз я неофіційно живу в однокімнатній квартирі у своєї подруги і тому не можу продовжити візу. Та й грошей немає на це. Залишатися тут я не можу. Мені потрібно продовжувати лікування, інакше почнеться процес відторгнення печінки. Для цього потрібні гроші, яких у мене немає. Останній чек за ліки склав € 170 “, – розповідає Анна.

Жінка розповідає, що 27 травня вона мала вилетіти з Білорусі в Україну і вже купила квиток, а тут дізналася, що усі авіарейси скасували.

“Сьогодні зі мною вийшли на зв’язок з українського посольства і запропонували за власний рахунок арендувати автомобіль, який доправить мене в Україну. Або машину швидкої допомоги. Але після операції у мене порізаний живіт. Я можу перебувати в положенні сидячи не більше трьох годин, після цього розійдуться шви і все закінчиться сумно. Я просто не переживу дорогу довжиною близько 1000 кілометрів. Та й грошей на оренду транспорту немає, адже це приблизно кілька тисяч доларів”, – поскаржилася багатодітна мама.

Читайте також:  Горить земля від рук прикарпатців: на Рогатинщині гасили дві пожежі сухої трави

За словами жінки, з нею у відділенні лежали кілька українців, які теж зараз зіткнулися з проблемою вильоту з Білорусі.

“Лікарі сказали, що через мою хворобу жити мені залишилося близько трьох років. Я не можу і не хочу залишатися в чужій країні, не хочу витрачати на це свій час. Я хочу повернутися додому, до своїх дітей і мами. Але опинившись в такій ситуації, зізнаюся, поки не знаю, що мені робити. Сподіваюся, на диво і розсудливість нашого уряду, яке могло б організувати евакуаційний рейс для громадян своєї країни”, – підсумувала Ганна.

Нагадаємо, що у МЗС повідомили, за якої умови відновлять авіасполучення з Білоруссю Зокрема, умовою є скасування Білоруссю останніх рішень, одним із яких є затримання Романа Протасевича.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: