facebook

“Я повинна допомагати чим можу”: українська пенсіонерка освоїла автомат і прославилася на весь світ (ФОТО, ВІДЕО)

79-річна пенсіонерка з Маріуполя Валентина Костянтинівська стала відомою у всьому світі завдяки своїй активній громадянській позиції. У своєму віці жінка долучилася до територіальної оборони, записалася в батальйон і вчиться поводитися зі зброєю.

Пише - джерело.

Про Валентину Костянтинівську розповідає “Суспільне”.
Ще з 2014 року жінка займається волонтерством і допомагає українським військовим. Усе своє життя пані Валентина працювала економістом, а тероборони жінка долучилась цієї осені. Мешканка Маріуполя ходить на збори, відвідує стрільбища, а нещодавно опанувала навички розбирання і складання автомата.

“Я громадянка своєї країни, я українка! А в українців – ген опору, ген свободи, перемоги. Ось я з цим і пішла. Я повинна допомагати чим можу”, – каже волонтерка.

Саме навичка розбирати і зирати автомата зробила пані Валентину відомою на увесь світ. Бабусю сфотографували журналісти на стрільбищах з автоматом, після чого знімок розлетівся мережею та потрапив на обкладинки міжнародних видань.

Читайте також:  Російські літаки обстріляли білоруське село Копані

Валентина Костянтинівська розповіла, що разом з дочкою стала займатися волонтерством з початку російсько-української війни, допомагаючи бійцям ЗСУ на передовій.
“Побачила, що війська підтягуються під Маріуполь (ЗСУ та добровольці звільнили Маріуполь 13 червня 2014 року, – Ред). Я дивлюся – стоять ці хлопці в шльопанцях… І я вирішила, що потрібно їх годувати. І ось я приїхала додому, набрала м’яса – а воно тоді дешевше було – яловичини, свинини і курятини. І таку каструляку наробила котлет. Побігла в магазин, купила яєць, наварила, того сього, сигарет, і помчала туди… Повезла їх годувати. Смажила пиріжки, варила борщі, супи. Хтось возив на фронт, хтось возив в госпіталь”, – згадує пенсіонерка.

Пізніше разом з іншими однодумцями вона об’єднала зусилля, і крім провізії та одягу для військових маріупольці стали виготовляти камуфляжні сітки та плести “кікімори”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: