facebook

“Я не зможу народити”: В Росії пацієнтка пансіонату заявила про примусову стерилізацію жінок у закладі

Жінок змушували пройти операцію через заборону на проживання з дітьми

У російському Єкатеринбурзі одна з пацієнток місцевого пансіонату заявила, що не зможе народити дитину через примусову стерилізацію постояльців закладу. Відповідний відеозапис з’явився в Telegram-каналі Baza.

Пише - джерело.

За словами Людмили Гусєвої, пацієнтки Уктусського пансіонату, її та інших жінок, які перебували в закладі, насильно відправляли на стерилізацію. Керівництво пансіонату змушувало жінок пройти цю процедуру, оскільки в закладі не можна проживати з дітьми.

Зазначається, що жінок вивозили до лікарні під приводом вакцинації, але на місці змушували пройти стерилізацію, через що постраждали більше 10 жінок. При цьому операцію проводили з жінками, які потрапили в пансіонат з дитбудинку, адже в закладі селили людей з інвалідністю, які не встигли отримати житло.
Як повідомляють журналісти, одна з жінок, яка пройшла стерилізацію, померла. Її рідні вважають, що це може бути пов’язано з операцією, оскільки загибла скаржилася на сильні болі і під час одного з таких нападів померла.

Читайте також:  Спікер палати Конгресу США: Росія активно втручається у вибори президента

Водночас у Міністерстві соціальної політики Свердловської області заявили про початок перевірки пансіонату в зв’язку інформації про порушення прав жінок. “До теперішнього моменту скарг від громадян, які проживають в установі, за даним фактом не надходило. Звертаємо увагу, що довідка, яка була продемонстрована у відеозаписі, датована 2008-м роком. Для встановлення всіх обставин події в той період може знадобитися додатковий час”, – написали в пресслужбі відомства.

Раніше повідомлялося, що в Росії в морзі прокинулася жінка, яку лікарі визнали мертвою. Тіло жінки відправили в морг, а на ранок співробітники установи виявили, що вона прийшла до тями.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: