facebook

“Я не бачив тут свого майбутнього”: чому українські емігранти масово повертаються з Польщі на батьківщину

Не всі українці можуть адаптуватися до життя у сусідній країні – близько 60% заробітчан за кордоном працюють тимчасово і повертаються до рідних домівок в Україну. І це стосується не лише сезонних робітників. Повертаються додому й ті українці, які до цього багато років будували кар’єру у Польщі.

Пише - джерело.

Про те, чому українські емігранти з Польщі масово повертаються на батьківщину, йдеться в сюжеті “5 каналу”.

“Чому ми почали замислюватися, щоб виїхати? 11 років прожив чоловік, подав на карту сталого побуту, не на три роки. А на 10. У нас було вже кілька карток на 3 роки, на рік. Йому сказали, вибач, ми не можемо тобі видати карту, бо 7 років тому ти забагато їздив в Україну”, – ділиться досвідом персональний стиліст Марина Мартинів.

Читайте також:  “Скажу відверто, відосіки хороші, але от біда, в українців зараз холодильники пусті”: Сюмар “рознесла” Зеленського

“Я зрозумів, що перспективи, якогось розвитку справді хорошого нема в цій країні. І себе я не бачив свого майбутнього, майбутнього моїх дітей у Польщі”, – пояснює трейдер та інвестор Максим Варава.

Економісти вказують: повернення заробітчан додому – тренд, який продовжуватиметься і в наступному році.

“В останній час ми бачимо тенденцію зростання зарплат в Україні у доларовому еквіваленті – і це призводить до того, що кількість заробітчан, які раніше від’їжджали до Польщі, Словаччини або Німеччини, повертаються до України”, – каже радник голови правління “Кредитвестбанку” Василь Невмержицький.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: