facebook

Weight-loss хірургія: не красою єдиною

Протягом тисячоліть стандарти краси змінювалися, від країни до країни, від епохи до епохи. Часом ідеали були недосяжними для пересічних людей, часом доводилося жертвувати своїм здоров’ям, щоб наблизитися до своїх (суспільних?) рольових моделей. Від хворобливої худоби 90-х до моделей plus- size 2020-х пройшла ціла еволюція. Нарешті світ дійшов до істини: красиве тіло — здорове тіло. Нарешті в модельній індустрії зародилося раціональне зерно.

Пише - джерело.

Звучить непогано, чи не так? А чи настільки просто підтримувати своє тіло в здоров’ї та гармонії? У сучасному світі стресу, швидких вуглеводів, безупинної погоні за успіхом не так легко опа- нувати «дзен» та й, виявляється, досить складно боротися з надмірною вагою. Коли тренування та дієти не дають бажаного ефекту, коли зайві кіло- грами створюють не лише візуальну, але й органіч- ну проблему, впливають на якість життя, ситуація набуває критичного характеру та загрожує не лише ментальному, але й фізичному здоровʼю. На тлі ожиріння прогресують хронічні захворювання, змінюється гормональний фон, порушується обмін речовин, страждає серцево-судинна система та опорно-руховий апарат.

Для комплексної боротьби з надмірною вагою weight-loss хірургія пропонує комбо з баріатрії та пластики, що допоможе досягти найбільш дієвого та довготривалого ефекту.

БАРІАТРІЯ, або баріатрична хірургія, прицільно займається лікуванням ожиріння. Хірургічне лікування ожиріння застосовується за показаннями, виробленими Міжнародною асоціацією баріатричних хірургів і ендокринологів (IFSO):

1. Індекс маси тіла > 35 кг/м2 (у деяких випадках, коли на тлі ожиріння переважає супутня патологія, наприклад, цукровий діабет, — операцію пропонують і за індексом маси тіла 33-34 кг/м2).

Читайте також:  Як зібрати дитину до школи і при цьому не розоритися?

2. Наявність і прогресування супутніх захворювань на тлі ожиріння.

3. Відсутність ефекту від терапевтичних методів лікування.

ьогодні у світі застосовується кілька стан- дартних баріатричних операцій: бандажування шлунка (gastric banding), рукавна гастропласти- ка (sleeve gastrectomy), шлункове шунтування (gastric bypass) та біліопанкреатичне шунтування (biliopancreatic bypass).

Найбільш ефективним методом вважається рукавна гастропластика — в основі цієї операції лежить зменшення шлунка за рахунок видалення його частини вздовж повздовжньої осі з боку великої кривизни. Таке втручання сприяє зменшенню обʼєму поглинутої їжі за рахунок швидшого насичення, таким чином порції зменшуються, відчуття голоду проявляється не так гостро. Крім того, при зменшенні розмірів шлунка видаляється та його частина, в ділянці якої виробляється гормон грелін, що відповідає за підвищення апетиту.

Ці втручання показані пацієнтам із надлишковою масою тіла як підготовка до пластичних операцій, таких як ліпосакція, абдомінопластика та торсопластика, що в поєднанні дасть стійкий та довготривалий ефект. Деколи пластичні операції виконуються в кілька етапів з метою зниження ризиків та уникнення ускладнень. Для кожного пацієнта підбирається індивідуальна схема, щоб покращити стан здоров’я, удосконалити зовнішній вигляд та внутрішнє самопочуття.

Людина може бути по-справжньому красивою лише тоді, коли її організм злагоджено функціонує, отримує всі поживні речовини, почувається легко та комфортно, як не виснажується дієтами, так і не тоне в фаст-фуді, отримує оптимальну дозу фізичних навантажень і живе в задоволення. У комфортній та фізіологічній формі: чи то 45кг, чи то 95кг — кожному своє, головне — гармонія.

Якщо вам відгукнулося, — ласкаво просимо.

реклама

The post Weight-loss хірургія: не красою єдиною appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: