facebook

Вже є випадки холери: окупанти визнають спалах інфекційних захворювань у Маріуполі

Російські окупанти самі визнали спалах інфекційних захворювань у Маріуполі.

Пише - джерело.


Фахівці вже давно попереджали про виникнення хвороб у місті, адже там склалася складна ситуація і з водою, і з каналізацією, і з тілами загиблих під завалами будівель. Втім, колабораційна влада вперто це заперечувала. Втім, після після медичних консультацій у Маріуполі виявили дітей та дорослих з інфекціями.

Про це повідомили у Маріупольській міській раді.

Про виникнення захворюваності, зокрема, холери росіяни повідомили навіть на своєму пропагандистському телебаченні. До слова, протягом останніх п’яти років у місті не було жодного подібного випадку. Пояснюють це, зокрема, і складною гуманітарною ситуацією в окупованому Маріуполі.

Читайте також:  Росія може почати новий наступ 2023 року: експерт розповів, скільки триватиме війна та від чого це залежить

“Влітку завжди спостерігається збільшення інфекційних захворювань. Особливо, гострих кишкових інфекцій. Але до війни ми мали повноцінну медичну допомогу та контроль. Зараз у місті відсутні гігієнічні засоби, якісна питна вода. Ще й додається відсутність своєчасної, професійної медичної допомоги. У результаті, інфекційні захворювання активно розповсюджуються. Я не виключаю, що вже є випадки захворювання холерою. Це може призвести до великої кількості летальних випадків серед мирних жителів”, – каже лікар Олександр Лазаренко, який до окупації Маріуполя очолював Поліклініку №3.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: