facebook

Вже офіційно: влада оголосила до чого готуватися жінкам з 1 жовтня

Жінок не заборонятимуть виїжджати з України

Пише - джерело.

З новими правилами військового обліку жінок, які набирають чинності з 1 жовтня, обмеження на виїзд з України не поширюються на цю категорію громадян. Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Правила перетину кордону не змінюються для жінок, і ці обмеження не будуть застосовуватись із зазначеної дати.

Обмеження, як зазначає Демченко, діють нині лише для чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років та деяких посадових осіб державної служби. Ці обмеження стосуються як чоловіків, і жінок.

“Вони можуть виїжджати за межі України суто у службове відрядження, до своїх дітей, які перебувають за кордоном, супроводжувати дітей для їхнього прямування за кордон”, – пояснив представник ДПСУ.

Читайте також:  “Мобілізація в Україні активізується ще більше”: Верховна Рада прийняла безпрецедентне рішення

Проте представник Державної міграційної служби України пояснив, що жінки, які перебувають на військовому обліку, також не підпадають під обмеження на виїзд з України.

Важливо зазначити, що жінки з фармацевтичною та медичною освітою зможуть вільно виїжджати за кордон уже з 1 жовтня, не стикаючись з обмеженнями. Обмеження застосовуються лише до жінок, які обіймають державні посади.

Таким чином, жінки, які не є державними службовцями, можуть вільно перетинати кордон України, включно з тими, які перебувають на військовому обліку.

Однак для жінок, які працюють на державних посадах, діють обмеження, і виїзд за кордон можливий лише в рамках службових відряджень або для супроводження своїх дітей, які перебувають за кордоном.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: