facebook

Виїзд із України за 13 тисяч гривень: чому чоловікам хочуть дозволити виїхати з країни

Нардеп Георгій Мазурашу зареєстрував законопроект, згідно з яким військовозобов’язані чоловіки могли б виїжджати з країни під заставу у 13 тисяч гривень – на його думку, все воювати не зможуть, а економіку в Україні треба терміново піднімати.

Пише - джерело.


Він прокоментував свою пропозицію у коментарі Vesti.ua.

“Який сенс такої заборони (виїзду чоловіків за кордон – ред.)? Щоб було кому воювати? Усі воювати не зможуть, навіть теоретично. У кожного “свій фронт”. А головне – з тих, хто не готовий чи з різних причин не хоче воювати, в армії все одно толку не буде, з “такими” там лише суцільні проблеми, і це неодноразово наголошували наші захисники на передовій”, – поділився думкою нардеп.

Виходячи з цих міркувань, на думку Мазурашу, доцільним було б дозволити військовозобов’язаним виїзд за наявності рахунку в одному з держбанків України з гарантійним внеском у розмірі не менше 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленого на час виїзду (зараз це близько 13 тисяч грн), кошти з якого громадянин не може використовуватись за межами України. За його підрахунками, таким чином, із кожних 100 тис. українських військовозобов’язаних громадян за кордоном ЗСУ отримували б близько 270 млн грн щомісяця.

Читайте також:  На Рівненщині чоловік попросив посадити його до в'язниці замість мобілізації до армії

При цьому автор законопроекту впевнений: якщо буде потрібно посилення ЗСУ великою кількістю мобілізованих, заробітчани повернуться і захищатимуть Батьківщину, як це було після 24 лютого, коли близько 100 тис. наших співгромадян повернулися і пішли у військкомати.

“У нас, на жаль, катастрофічна ситуація з безробіттям, економікою, зубожінням великої кількості населення. Те, що я пропоную, звичайно, не перетворить усе миттєво на “прекрасно”, але сприятиме важливим комплексним зрушенням на краще”, – резюмував нардеп.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: