facebook

Вирубування дерев і забруднення річок: у Карпатах варварськи знищують ліси (ВІДЕО)

Вирубування дерев і забруднення річок. Попри всі хвороби, в Карпатах варварськи знищують ліси.

Пише - джерело.

Найсильніші чудові здачі, в ліпі кипіть роботу. Вантажать ваговозі. І все це – на березі річки. Тренування лісової особи річки забороняє закон. Та це не Америкає лісорубів.

Село Бістриця. Сам бере свій початок річки Бістриця Надвірнянська. А від і свіжий слід від коліс ваговоза. Шоже, машина перетинала річку сьогодні не один раз.

«Ця ділянка річки є доступною для харіоса європейського, для форелі, стругового струмкового – він тут нереститься. Нереактивне від осені – до зими. Тобто, зараз, тут, у вас є ікра і переїзд спеціальної організації, яка нерестилища – веде до загибелі рибі ”, – головоносець Андрій Мельничук, головний державний інспектор Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Тут же, на березі – склад деревини. Разом із інспекторами рибного патруля необхідно пройти більше – і просто в річці знаходиться залишений автомобіль. Весь цей час з-за дерев за нами хтось пильно стежить. Та поспілкуватися з чоловіками не зважало.

“Підійшовши до них, вони зникли в невідомому напрямку. Ми на жаль їх не наздогнали, тому не можемо складати протокол”, – говорить Тарас Кузьмин, головний державний інспектор Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Чоловіки втекли, а ось техніку забрати не встигли. Біля будиночка лісника знаходимо гусеничний трактор для трелювання лісу й повні каністри з паливом. Транспорт – зношений, мастило весь час протікає на землю.

“Від переїзду техніки в річку потрапляють паливно-мастильні матеріали. А від пиломатеріалів – потрапляє фенол, який згубно впливає на всю іхтіофауну – вона просто зникає. Форель дуже чутлива. Якщо продовжувати їхати впоперек цієї річки, її просто тут не буде”, – зазначив Андрій Мельничук, головний державний інспектор Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Ця територія належить Надвірнянському лісгоспу.

Читайте також:  На понад пів мільярда гривень забруднили довкілля прикарпатці цьогоріч

При розробці лісосіки – підприємство мало підготувати технологічну карту вивезення та трелювання лісу, – кажуть в екоінспекції. І в жодному разі шляхи не повинні пролягати через річку.

“Законодавством передбачається, що при розробці лісосіки, тобто при вирубуванні й вивезенні деревини, зобов’язують підприємство, яке цим займається, будувати переїзні мости. Якщо ці мости не збудовані, а переїзд проводиться через річку, це є порушенням як рибальства, так і водного законодавства”, – наголосив Ігор Яківчук, заступник керівника управління екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

Чому підприємець, який виявив віруси на лісництві, не будував міст перед початком роботи? Я чому заплющую волосся на своєму? Поставте ці питання керівництвом лісгоспу нам не з’явилися. Директора на робочому місці не була. Неможливо з ним поговорити й телефоном.

“Ваш директор зараз на цьому, Руслан Васильович? – Ні, його немає на світі. – Я телефоную свою особистість – його труба не бере. – Він у гори їхав, його немає зараз ”.

Тим самим інспектори рибпатрули зробили фото знайденої людини. Зверніть увагу на те, що заявлені в поліції та обласному управлінні державні агенції лісових ресурсів – виконують встановлені власників майна та притягують їх до необхідності.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: