facebook

“Виник дефіцит, курс валют під питанням, долар приголомшить українців”: експерти сказали, чого чекати в обмінниках вже скоро

“Виник дефіцит, курс валют під питанням, долар приголомшить українців”: експерти сказали, чого чекати в обмінниках вже скоро

Пише - джерело.

В Україні виник дефіцит готівкової гривні, що разом з іншими факторами утримує стабільність курсу іноземної валюти. У державі поки що немає причин для значного подорожчання або здешевлення долара.

Як інформує “biz.today.ua”, дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний повідомив, що в Україні у літній період долар стабільно дешевшає. Тенденцію не змінила навіть повномасштабна війна з російськими окупантами. Аналітик не вважає, що курс американської валюти суттєво зміниться.

“Поки не бачимо причин для ослаблення гривні через дефіцит готівки на руках. Навіть незважаючи на війну, відчувається сезонність, і гривня почувається сильною. Але навряд чи будуть сильні рухи у бік зміцнення, тому що на міжбанківському ринку тримається сильний попит”, – пояснив банкір.

Експерт вважає, що гривня буде стабільною протягом наступних трьох місяців. Він спрогнозував ціновий коридор на готівковому ринку валюти такий самий, як і на безготівковому – 36,75-37 гривні за долар.

Читайте також:  Індексація не для всіх: у 2024 році багато пенсіонерів залишаться без надбавки – у чому причина

Курінний вважає, що зміна курсу долара можлива в другій половині року, ймовірно з жовтня до грудня.

На помітні зміни може вплинути перегляд Національного банку офіційного курсу, який зараз становить 36,57 гривні. Аналітик нагадав, що НБУ обіцяв не опускати його без значних економічних причин.

“Стежитимемо за інфляцією, за міжнародними резервами, за підтримкою партнерів і, звичайно, за рішеннями Ради НБУ”, – зазначив Антон Курінний.

В Україні виник дефіцит готівкової гривні: що буде з курсом долара

За словами фахівця, у травні ситуація на міжбанківському валютному ринку майже не змінилася порівняно з квітнем. На стабільність гривні продовжує впливати воєнний стан в країні. Зберігається навантаження на золотовалютні резерви України, хоч завдяки міжнародній допомозі вони знаходяться на рекордно високих позиціях.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: