facebook

Викрили шахраїв, які заробляли на коронавірусі

Правоохороці викрили мережу шахраїв, які обдурили близько тисячі громадян з продажем протиепідемічного захисту.

Загалом було проведено 56 санкціонованих обшуків у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській областях. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Пише - джерело.

“Співробітники кіберполіції спільно зі слідчими провели заходи з виявлення осіб, які використовують пандемією коронавірусу для вчинення шахрайських дій, займаються нелегальною торгівлею засобами індивідуального захисту, медичними виробами та здійснюють протиправну діяльність у кіберпросторі”, – йдеться в повідомленні.

Від злочинної діяльності 40 шахраїв постраждало близько 1000 осіб, яким було завдано шкоду на суму понад 3,5 млн грн.

Читайте також:  Ще чотири смерті від COVID-19 підтвердили на Прикарпатті. Загалом – 13

Так у Дніпропетровській області викрито дві групи, які розміщували в мережі тисячі оголошень щодо продажу термометрів, медичних масок, антисептиків та інших предметів протиепідемічного захисту. Після того, як вони отримували передоплату або повну оплату за товар на підконтрольні рахунки, оголошення видаляли та переставали виходити на зв’язок.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри зловмисникам у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) ККУ. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: