facebook

Вибори мерів: хто перемагає одразу, а кому доведеться йти на другий тур (ІНФОГРАФІКА)

Вчора, 25 жовтня, відбулися місцеві вибори, зокрема, українці обирали мерів міст. Офіційні результати виборів Центральна виборча комісія представить за кілька днів.

«Слово і діло» зібрало результати екзитполів щодо місцевих виборів в обласних центрах і деяких великих містах України та пропонує подивитись, у яких містах перемагають чинні мери в першому турі, а в яких обласних центрах, найвірогідніше, слід очікувати другого туру голосування, інформує Фіртка.

Пише - джерело.

Нагадаємо, що вибори міських голів проходять в один тур, якщо один з кандидатів набере 50% голосів плюс один голос. Якщо жоден з кандидатів не набере більше ніж половину голосів тих, хто прийшов на вибори, тоді призначається другий тур.

У восьми містах, за попередніми даними соцопитувань, перемогу на виборах здобули чинні міські голови. Найбільше голосів набрав очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків. За даними соцопитування АН «Фіртка», за нього проголосували 86,1% виборців.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко, за даними опитування ГО «Ліга виборців», переміг, набравши 85% голосів.

У Хмельницькому чинний мер Олександр Симчишин набрав 81,13% голосів виборців, за даними екзит-полу інтернет-видання vsim.ua.

Мер Тернополя Сергій Надал став переможцем у першому турі, здобувши 72,3% голосів (за даними екзит-полу видання «20 хвилин»).

Читайте також:  "Динамо" здобуло першу перемогу з новим тренером

Чинного мера також переобрали жителі Маріуполя. Вадим Бойченко переміг у першому турі, набравши 69,05% голосів (екзит-пол студії Савіка Шустера).

Також у першому турі перемогли на виборах чинні міські голови Вінниці — Сергій Моргунов (66%), Запоріжжя — Володимир Буряк (60,6%), Харкова — Геннадій Кернес (57,6%).

У решті обласних центрів має відбутися другий тур голосування. Принаймні, такі результати показують екзитполи в цих містах.

У Києві Віталій Кличко, який набрав 47,8% (екзитпол групи «Рейтинг»), зустрінеться у другому турі з Олександром Поповим (8,6% за даними «Рейтингу»).

У Львові Андрій Садовий вчетверте може стати мером, якщо переможе в другому турі колишнього очільника обладміністрації Олександра Синютку.

Чинний мер Дніпра Борис Філатов (44,47%) має поборотись за посаду міського голови із Загідом Красновим (14,44%).

Цікава ситуація з Кривим Рогом, звідки президент Володимир Зеленський. Чинний мер міста Юрій Вілкул набрав 42,8% голосів та виходить у другий тур із представником «Слуги народу» Дмитром Шевчиком, який отримав 31,01% голосів.

У ЦВК повідомили, що явка виборців на чергових місцевих виборах в Україні 25 жовтня склала менш як 37%.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: