facebook

“Ви пошкодуєте”: чому Порошенка вкотре не випустили за кордон

Прикордонники не дозволили колишньому президенту України Петру Порошенку виїхати за кордон через скасоване відрядження.

Пише - джерело.

Петро Порошенко знову скандалить з прикордонниками. П’ятого президента уже вдруге не випускають за межі країни. Цього разу він нібито має всі необхідні документи.

Куди зібрався Петро Олексійович та чому його знову розвертають на кордоні, розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін.

Порошенко обурився
“Знову театр абсурду”, – саме так п’ятий президент і чинний народний депутат назвав ситуацію, в яку потрапив зранку 1 грудня. У перший день зими Порошенко зібрався до Польщі, тож приїхав на кордон. Утім, перетнути його Порошенкові не вдалося. Просто так він це не залишив і вирішив записати звернення.

Тож чи був дозвіл?
У руках Порошенко нібито тримає дозвіл на відрядження, який підписав особисто голова Верховної ради Руслан Стефанчук. Наразі жоден із нардепів без такого документа не може виїхати за кордон, принаймні легально. В Держприкордонслужбі поспішили пояснити, в чому річ і чому пана Порошенка не випускають за межі України. Кажуть, відрядження скасували.

“Як відомо, на час дії воєнного стану народні депутати України мають право перетинати державний кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження.

Стосовно народного депутата, про якого ви цікавитеся, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України”, – повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

Читайте також:  Андрій Хливнюк на тлі скандалу з Фаріон висловився про мовне питання: "Усі розуміють, хто є хто"

Чому не випускають Порошенка?
У дописі під відео Порошенко натякає, що не випускають його навмисно. А таке рішення називає нічим іншим, як “антиукраїнською диверсією”. За словами Петра Порошенка, у нього було заплановано ціле турне, включно зі Сполученими Штатами, де він мав переконувати “проблемних республіканців” бути прихильнішими до України.

Про плани Порошенка поїхати в турне повідомляли і на офіційних сторінках його партії. Анонсували й мету виїзду.

Згодом стало відомо, що розпорядження на відрядження Порошенка скасував перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. Документ показав нардеп Олексій Гончаренко. Однак сам Порошенко стверджує, що скасувати вже погоджене й підписане відрядження могли лише голосуванням у Раді.

Порошенко не виїхав вдруге
Нагадаємо, не пускають Порошенка за кордон не вперше. Влітку 2022-го п’ятому президенту не дали виїхати у відрядження до Литви. Прикордонники пояснили це тим, що в листі відрядження не спрацював QR-код.

“Під час проходження паспортного контролю він надав копію розпорядження голови Верховної Ради Руслана Стефанчука про відрядження Постійної делегації ВРУ в Парламенській асамблеї НАТО та працівника апарату ВРУ до Литовської Республіки для участі у весняній сесії ПА НАТО. Водночас, як зазначає співрозмовник УП, під час перевірки цього документа виявилося неможливим встановити його дійсність: не зчитувався QR-код”, – йдеться в повідомленні “Української правди”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: