facebook

Встановили рекорд: у Франківську зварили 1420 літрів баношу

Сьогодні на Вічевому майдані в Івано-Франківську встановили Національний рекорд України – ресторатори зварили 1420 літрів баношу.

Пише - джерело.

Для страви знадобилося 5 мішків крупи, 500 літрів молока і 250 літрів сметани, а для шкварків – 100 кг м’яса. Готували три години.

Представник Національного реєстру рекордів розповів, що попередній рекорд “Найбільший в Україні банош” встановили ще у 2013 році в Буковелі. Тоді просто неба зварили 113 кілограмів страви. Він вручив сертифікат про новий рекорд міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу.

Мер подякував усім причетним до встановлення рекорду.

“Найбільше дякую Господу Богу, що ми сьогодні встановили цей рекорд в нашому місті, в Івано-Франківську”, – зазначив Марцінків.

Читайте також:  Донька працює в столичному дитсадку: з ким контактувала перша жертва коронавірусу

Після урочистого вручення подяк баношем почали пригощати усіх охочих. Його подають з бринзою, шкварками і грибною підливою.

Нагадаємо, страву варили 5 відомих шеф-кухарів – бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Лейбова гора», співвласник ресторану тайської їжі «Tikithai» у Івано-Франківську Дарвін Седеньо, бренд-шеф торгово-розважального комплексу «Панорама PLAZA», шеф і співзасновник ресторації «Маєток» Христина Васильчук, бренд-шеф ресторації «Фетрбуш» Арсен Кропивницький, бренд-шеф мережі «23 ресторани» Олена Жаботинська, шеф-кухар ресторану «LobsterBar», співвласник суші-бар «TOKIO», шеф-кухар ресторану Wellland Анатолій Ларчев.

До встановлення рекорду долучилися відомий пауерліфтер Назар Павлів із іншими богатирями, які увесь час помішували тонну баношу.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: