facebook

Всі пільги на проїзд у громадському транспорті скасують: в уряді готують документ (ВІДЕО)

Возрадуйся, пенсіонере (с)

Пише - джерело.

Пільги на проїзд у громадському транспорті повинні бути монетизовані. Тарифи на проїзд мають відповідати ринковим умовам.

Таку думку в програмі «Гостре питання» на телеканалі Obozrevatel висловив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

«Від минулого року ми працюємо над тим, щоб монетизувати пільги, тому що в нас є достатньо велика кількість людей, які користуються ними.

Від цього страждають і перевізники, і місцеві органи влади, і люди, які такі пільги мають», – зауважив він.

За словами чиновника, місцева влада кожного окремого населеного пункту повинна ухвалити найбільш прийнятне рішення щодо вартості проїзду в громадському транспорті, зважаючи на усі обставини.

«Якщо місцева влада бере на себе дотування того чи іншого виду транспорту, в одному з великих міст запроваджується безкоштовний проїзд в громадському транспорті для місцевих мешканців, вони повинні розуміти, що вони на плечі платників податків конкретного міста чи міської територіальної громади кладуть видатки на дотування цього транспорту», – сказав Немчінов.

Читайте також:  Місяць перебувала у комі: у Дніпрі померла 6-річна дівчинка, яку збило авто

«Якщо вони хочуть, щоб це були ринкові ціни, відповідно, вони повинні про це комунікувати з своїми громадами. На то вони і місцева влада, щоб це вирішувати», – наголосив він.

Водночас чиновник заявив, що переконаний у необхідності монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті з низки причин.

«Є люди, які не користуються громадським транспортом, але мають пільгу, і є люди, які користуються постійно, але через обмеження перевізників, рішення місцевих рад скористатися пільговим проїздом не можуть», – зауважив він.

Тому «найкращим варіантом є монетизація цих пільг і використання цих коштів на власні потреби», – підсумував Немчінов.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: