facebook

Врятував двох побратимів. На Луганщині загинув доброволець з Івано-Франківщини Василь Гаврилюк

У бою з російськими окупантами на Луганському напрямку загинув боєць із села Яворів Косівського району Василь Гаврилюк. Цю інформацію кореспондентові Суспільного підтвердив голова Верховинської громади Василь Мицканюк.

Пише - джерело.


Дядько Василя Гаврилюка Ярослав розповів Суспільному, що боєць народився у Криворівні 29 травня 1981 року. Проживав із сім’єю у Яворові. 9 травня 2022 року добровольцем пішов служити у прикордонні війська. Проходив вишкіл у Хусті, Львові, потім виконував завдання біля кордону з Білоруссю. Приблизно з листопада 2022 року воював на Луганщині. Загинув воїн у бою з російськими окупантами 16 листопада 2022 року.

Читайте також:  Чи принесе 2023 мир Україні: прогнози експертів, високопосадовців та закордонних політиків

“Командир сказав, що їх оточила диверсійна група. Василь відбивався і врятував двох бійців. Він разом із побратимом з Калуша сказали хлопцям: “Відходьте, ми вас прикриємо”. Ці к*нчені орки спочатку поранили його, а потім добили”, — розповів дядько Василя.

У воїна залишилися дружина та двоє дітей.

“Висловлюємо щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким та друзям з приводу непоправної втрати. Світла пам’ять герою України!” — написали на Facebook-сторінці Верховинської селищної ради.

Голова Верховинської громади Василь Мицканюк сказав, що тіло загиблого бійця планують привезти на Франківщину наступного тижня.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: