facebook

“Вражаючий перерахунок пенсій в Україні, пенсіонери чекають березня з нетерпінням”: експерти сказали, в кого збільшиться пенсія

У березні в Україні відбудеться планова індексація пенсій. Наразі достовірно невідомо, яким буде відсоток цієї індексації, проте в бюджеті на підвищення виплатпенсіонерам виділено 40 млрд гривень.

Пише - джерело.

Як інформує “biz.today.ua”, при цьому на індексацію, на жаль, можуть розраховувати не всі пенсіонери.

Стала відома сума, яку виділяють на індексацію пенсій у березні: кому чекати на підвищення виплат – today.ua

Кому підвищать пенсії вже з наступного місяця, а кому доведеться чекати ще невизначений термін, розповіла в ефірі всеукраїнського телемарафону заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Запланована березнева індексація пенсій цьогоріч буде попри війну. При цьому будуть індексовані пенсії за віком, втратою годувальника, інвалідністю та за вислугу років.

Читайте також:  Рідні просять про допомогу доправити тіло додому: в Польщі помер українець

Перерахують мінімальні пенсії чорнобильцям, які мають інвалідність, а також ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Їхні виплати прив’язані до середньої зарплати по країні, яка за підсумками минулого року становила 13 387,48 грн.

Незважаючи на те, що раніше було прийнято закон про індексацію виплат громадянам, які отримують спеціальні пенсії (держслужбовцям, науковцям, військовослужбовцям), було вирішено у березні 2023 їм виплати не індексувати.

Натомість пенсії їм обіцяють проіндексувати відразу після скасування воєнного стану.

“Що стосується індексації пенсій, призначених за спеціальними законами, то уряд прийняв відповідну постанову, але вона набуде чинності з наступного місяця після закінчення воєнного стану. Тобто ми очікуємо, що завершиться воєнний стан, і з першого числа наступного місяця мають бути проіндексовані пенсії”, – наголосила Ірина Ковпашко.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: