facebook

Ворохтянський лісгосп розпочав приготування до весняного посіву

Із наближенням весни лісівники Кремінцівського лісництва ДП «Ворохтянського лісгоспу» активно готуються до посіву та посадки молодого лісу: зі сховищ виносять скляні бутлі з насінням і розпочинають процес снігування, пише Бліц-інфо.

Пише - джерело.

Іванна Тодорук, помічник лісничого Кремінцівського лісництва, розповідає, що снігування насіння – це найкращий спосіб підготувати насіння до весняного посіву, а саме: аби зародки в насінині вивести із стану глибокого спокою.

«НАСІННЯ ВИСИПАЄМО НА ВДВІЧІ СКЛАДЕНУ МАРЛЮ (ТОВЩИНА 1,5-2 СМ), МАРЛЕЮ Й ЗАКРИВАЄМО НАСІННЯ. ОТРИМУЄМО ТАКИЙ СОБІ ПЛАСКИЙ МІШЕЧОК, – ПОЯСНЮЄ ЛІСІВНИЦЯ. – ПІСЛЯ ЦЬОГО «МІШЕЧОК» ЗАСИПАЮТЬ СНІГОМ. ЗВЕРХУ НАСИПАЮТЬ ДЕРЕВНУ СТРУЖКУ, ЗНОВУ СНІГ, СТРУЖКА, СНІГ…». У РЕЗУЛЬТАТІ НАД НАСІННЯМ УТВОРЮЄТЬСЯ ЗАМЕТ ЗАВВИШКИ МЕТР. ТАКИМ ЧИНОМ НАСІННЯ ЗАХИЩЕНЕ ВІД ВИСИПАННЯ ТА ПТАХІВ.

Читайте також:  “Дороги територіального значення потребують більшої уваги, ніж дороги державного”, – Буджак

Під снігом насіння лежатиме до кінця березня, а то й до початку квітня, залежно від погодних умов. Далі його висіють у розсадники.

Нагадаємо, у 2019 році держлісгоспи Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського управління для висівання в лісових розсадниках заготовили понад 6 тонн насіння лісових порід.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: