facebook

Ворог в тилу: у Городенці досі діє московський патріархат (фото)

2 серпня у Городенці у домовій церкві пророка Іллі провели літургію. Цей храм офіційно належить до УПЦ – тобто московського патріархату.

Пише - джерело.

Про те, що на вулиці Володимира Великого, 63 в Городенці досі діє московська церква повідомила місцева мешканка Світлана Крох.

«Зараз відправа у московській церкві», – підписала світлину відчиненого храму Світлана Крох.

У коментарях мешканка Городенки розповіла, що пробувала зайти на територію, але там було зачинено. Натомість через огорожу вона бачила, що бічні двері церкви відчинені. Її помітили парафіяни і до жінки вийшов батюшка.

«Московський піп каже, що вони моляться за загинувшого воїна. На моє запитання якого, так і не зміг назвати ім’я загинувшого. І це у храмове свято. Щось не пам’ятаю, щоб у храмове свято молились за померлих», – відмітила Світлана Крох.

Як повідомляє Бліц-інфо, священник почав з’ясовувати особу жінки, що підійшла до храму.

«Він мені каже, що зараз сфотографує мою машину і «проб’є»інформацію про мене. Далі він пішов до церкви. І чую, як він говорить у телефон і каже: «Ану пробий мені цей номер і хто це є така», – розповіла жінка журналістам.

В результаті Світлана Крох викликала поліцію, щоб та з’ясувала законність зібрання «вірян Святоіллінського храму». Після того, як правоохоронці провели профілактичну бесіду з прихожанами, ті швидко покинули територію храму.

Читайте також:  Школи Прикарпаття отримали 19 нових автобусів

Церква Святого Іллі діє в Городенці з 2020 року. Її відкрили в приватному будинку на вулиці Володимира Великого. 19 грудня 2020 року тут провели перше богослужіння. До слова, до цього на Городенківщині до московського патріархату належали тільки парафії в Рогині та Острівці. Але ще в 2017 вони відреклися від московського патріархату, змінили статут і перейшли до Української православної церкви Київського патріархату, яка тоді діяла, а згодом стала ПЦУ.

За даними YouControl релігійна громада святого пророка Іллії УПЦ міста Городенки була зареєстрована ще 11 листопада 2011 року у квартирі на вулиціСтаніславській,1. Керував нею, а тепер здійснює богослужіння у домовій церкві священник московського патріархату Дмитро Глуханюк.

До слова, Дмитро Глуханюк фігурує у справі кримінального судочинства. У липні минулого року священник московського патріархату звертався до поліції і скаржився на незаконне володіння майном, розпалювання ворожнечі та перешкоджання здійсненню релігійного обряду, тому вимагав відкрити кримінальне провадження. Втім правоохоронці підтвердження його заяв не виявили, тому справу не відкривали. Суд став на бік захисників правопорядку.

За даними YouControl засновниками релігійної громади святого пророка Іллії УПЦ міста Городенки є Наталія Семенюк, Нестор Боднарчук та Дмитро Когут. Усі вони мешканці Городенки.

Хто є власником земельної ділянки та будинку, в якому облаштували московську церкву, наразі з’ясувати не вдалося.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: