facebook

Водії про таке і не мріяли: тепер права можна замінити на “Дію” – всього за п’ять хвилин

Українці тепер можуть замінити посвідчення водія в “Дії”

Пише - джерело.

Міністерство цифрової трансформації розширило список послуг, які можуть отримати українці в додатку “Дія”. У Telegram-каналі Fedorov опубліковано відео, як тепер можна замінити посвідчення водія.

У ролику детально показано, які кроки варто виконати, щоб подати в додатку запит на заміну прав водія дистанційно без необхідності відвідувати сервісний центр МВС по кілька разів.

Вказується, що ця послуга буде популярна в українців, яким через 2 роки після отримання перших прав водія необхідно після закінчення терміну дії замінити документ.

Також у такий спосіб можна отримати нове посвідчення водія, якщо людина його втратила або пошкодила, при зміні прізвища або якщо вирішили замінити старі водійські права на цифровий документ.

У відео видно, що в додатку серед документів потрібно знайти посвідчення водія, вибрати серед послуг заміну документа. Потім вказуєте причину заміни документа, інформацію про те, де документ видано і в кінці підписуєте заявку прямо в додатку.

Читайте також:  Зеленський зробив важливу заяву про перемогу України: все відбудеться до виборів

Потім оплачуєте послугу, а готовий документ можна забирати в сервісному центрі МВС. На подачу заявки ви витратите лише 5 хвилин, а не пів дня.

Також Федоров нагадав, що українські водії взагалі можуть відмовитися від пластикових водійських прав, а замовити тільки цифрове посвідчення, оскільки його прирівняли до офіційного документа у світі.

Важлива деталь – оплату потрібно внести протягом 10 хвилин після подання заявки, інакше її буде анульовано.

Потім замовник документа повинен дочекатися повідомлення від МВС, коли потрібно прийти, щоб забрати готовий документ. У Дії може прийти push-повідомлення, що посвідчення водія вже готове.

Українцям радять оновити програму, щоб нова послуга з’явилася і нею можна було скористатися.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: