facebook

Водійські права можуть забрати за несплату аліментів: що робити і як повернути

В Україні згідно із законом про виплату аліментів на батьків неповнолітніх можуть накласти обмеження, якщо вони не виплачують кошти на дітей у відповідний термін. Одним з таких обмежень може стати позбавлення водійських прав.

Пише - джерело.

Про це пише портал Auto.bigmir.

Так, боржнику можуть заборонити виїзд за кордон, тимчасово зупинити дію дозволу на зброю. Як показує статистика, реформа цього закону дала свій результат і кількість боржників почало скорочуватися. Однак багатьох водіїв цікавить питання, що робити, якщо водійські права забрали за несплату аліментів.

Варто відзначити, що в такому випадку закон дуже суворий і повернути водійські права і не сплатити при цьому аліменти у повному обсязі практично неможливо.

Читайте також:  Мами більше немає: у Кам'янському жінку із сатурацією 42 не брали до реанімації

Однак, в законі є деякі нюанси. Є категорії громадян, у яких не можуть забрати права, навіть якщо вони заборгували велику суму за аліменти.

Військовослужбовці
Підприємці
Водії таксі
Працівники транспортних підприємств

Як пояснюють юристи, дана поправка пов’язана з тим, що заробіток цих людей безпосередньо пов’язаний з водінням автомобіля і якщо їх позбавити водійського посвідчення, то вони не зможуть заробити кошти на погашення аліментів на своїх неповнолітніх дітей.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: