facebook

Вночі через невідому речовину в районі “Велмарту” вісім дітей потрапили у лікарню

В пів на першу 17 червня до рятувальників області поступила інформація про те, що в Івано-
Франківську по вулиці Петлюри, 23, 25 та Коновальця, 144, 146 відчутний різкий сторонній запах невідомої речовини (можливо витік газу), через що мешканці багатоквартирних житлових будинків вийшли із своїх квартир на вулицю.

Пише - джерело.

За інформацією диспетчера АТ “Івано-Франківськгаз” встановлено, що аварійною бригадою проведено обстеження найближчих ГРП витоку природного газу не виявлено.
Додатково поступила інформація про те, що з будівлі гуртожитку коледжу «Технологій та бізнесу» по вулиці Коновальця, 142, через наявність різкого запаху невідомої речовини, персоналом виведено з гуртожитку всіх дітей та розміщено на І поверсі приміщень коледжу. Також, надійшло повідомлення від чергового лікаря КНП “ОКЦ Екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф” про те, що до обласної клінічної дитячої лікарні госпіталізовано 8 дітей із вказаного гуртожитку, а саме: 3 у важкому стані та 5 у стані середньої важкості. Діагноз: отруєння чадним газом.

Рятувальними підрозділами спільно з працівниками УГГ та поліції проведено обстеження вказаних будинків, сусідніх будівель та прилеглої території – осередку розповсюдження невідомої речовини не виявлено. Ознак горіння немає. Відділенням РХБЗ АРЧ АРЗ СП проведено заміри концентрації небезпечних речовин та загазованості в повітрі (без перевищення допустимої норми).

Читайте також:  ОДА хоче стягнути з двох калуських підприємств майже пів мільйона гривень

Про це “Галку” інформує управління цивільного захисту ОДА.

Станом на 02:30 подія стабілізувалась, спостерігалося зниження рівня відчуття запаху невідомої речовини. Всі жителі, в тому числі діти з гуртожитку, повернулись до своїх помешканням. Станом на 03:30 запах невідомої речовини не відчуваєвся. Працівниками поліції проводяться слідчі дії.

В реанімаційному відділенні перебуває 3 дітей, ( двоє – 2005 р.н., один – 2004 р.н. ) стан важкий, в неврологічному відділенні перебуває 5 дітей, ( троє – 2005 р.н., двоє – 2004 р.н. ) стан середньої важкості. Діагноз: отруєння чадним газом. Медики проінформували, що станом на 05:30 загрози життю немає.

До місця події від ГУ ДСНС в області залучалось 23 рятувальників а також 15 осіб із техслужб взаємодії, в тому числі аварійна бригада Управління газового господарства.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: