facebook

Влетить кожен водій: Рада хоче додати до правил дорожнього руху нові штрафи – суми вражають

Рада хоче додати нові штрафи до правил дорожнього руху, водії здивовані

Пише - джерело.

У Верховній Раді готують нові ініціативи, які спрямовані на внесення змін до правил дорожнього руху для водіїв. Основні зміни торкнуться підвищення штрафів та встановлення відповідальністю за дії, які поки що не караються за порушення. Про це розповідаєінформаційний портал «Стіна».

Особлива увага спрямована на усунення можливості перевищення швидкості на 20 км/год, за яку наразі не передбачено штрафу. На сьогодні, за порушення швидкісного режиму більш ніж на 20 км/година від максимально допустимої швидкості, загрожує штраф у розмірі 340 гривні, а за перевищення більш ніж на 50 км/година – 1700 гривень.

Читайте також:  Блогерка з Києва назвала “маячнею” репетиції військового параду і нарвалася на гнів українців (відео)

Депутати пропонують змінити цю ситуацію, знявши 20 км, що «нестягуються», і встановивши більш жорстку систему штрафів залежно від перевищення швидкості.

З метою контролю за рівнем шуму також розглядається встановлення фіксованого штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян 34 000 гривень. Не виключено, що із забороною керування транспортним засобом терміном від 3 до 6 місяців.

Одним із запропонованих нововведень є пропозиція, спрямована на зменшення зловживання місцевою владою евакуацією автомобілів.

Пропонується позбавити інспекторів за паркуванням права евакуювати автомобілі та передати цю інформацію поліції. Це дозволить евакуювати лише авто, які реально ускладнюють рух.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: