facebook

Військовим масово змінять умови служби та зарплати: Рада ухвалила новий закон

Народні депутати ухвалили дуже важливий законопроєкт
За дев’ять років безперервної війни з рашистськими терористами багато українців, які у мирний час працювали в різних сферах, отримали колосальний бойовий досвід. Наразі нардепи дозволили надавати офіцерські звання військовим, які мають бойовий досвід, але не мають військової вищої освіти.

Пише - джерело.

Зокрема, Рада ухвалила законопроєкт № 8339 “Про внесення змін до статті 20 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”. Голоси “за” віддали 283 народних обранців.

У пояснювальній записці сказано, що Україна потребує якісних кадрів офіцерського складу, якими могли б стати особи сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу та мають бойовий досвід.

Читайте також:  Перегнав до України вертоліт Мі-8: російський льотчик вперше заговорив та звернувся до громадян РФ

Водночас стаття 20 ЗУ визначає, що умовою для присвоєння первинного військового звання офіцерського складу та прийняття на військову службу за контрактом є успішне проходження навчання у вищих військових навчальних закладах.

Після ухвалення цього закону на період воєнного стану з’явилася можливість приймати на військову службу за контрактом та надавати первинне офіцерське звання бійцям без спеціальної освіти, але з бойовим досвідом. Для цього військовий повинен проходити військову службу в зоні бойових дій не менше ніж 3 місяці та не менше трьох місяців успішно виконувати службові обов’язки на посадах осіб офіцерського складу.

Також дозволяється приймати на військову службу за контрактом як офіцери військові від 20 до 40 років.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: