facebook

Військовий експерт спрогнозував, коли на фронті буде оперативна пауза

Окупанти на деяких позиціях все ще утримуються, а подекуди намагаються наступати, хоча їхні ресурси вичерпуються.

Пише - джерело.


З наближенням осені, коли будуть дощі, і рухатися бронетранспортом буде важче, на фронтах може виникнути оперативна пауза.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник “24 каналу”

За його словами, міжсезоння осінь – весна утруднює всі рухи, тож він вважає, що на осінь теперішня фаза війни затихне, але не відміниться.

“Ми це вже пройшли на початку війни, адже росіяни вторглися в Україну велетенськими колонами, і це допомогло нам їх нищити. Противник, швидше за все, виставить потужні вогневі артилерійські рубежі, бо ствольної артилерії у них ще багато. Росія має близько 5 тисяч робочих стволів, а снарядів до них – фактично безліміт. Напевно, в цей час станеться справжня оперативна пауза. Якою вона буде – передбачити майже неможливо. Може триватиме пів року, може більше. І багато експертів думають так само”, – зауважив експерт.

Читайте також:  Окупанти заявили про загибель 53 українських полонених, в ГУР кажуть – стріляла Росія

Та це все для окупантів, натомість для українців на осінь може запрацювати ленд-ліз, і високоякісна авіація у кількості від 25 до 35 одиниць може допомогти ЗСУ переламати лінію фронту. “Як складеться насправді – прорахувати неможливо. Для Росії – це також смертельний бій, вони це визнають, але не можна їх недооцінювати, бо в них великий людський ресурс”, – додав експерт.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: