facebook

Відстрочка від мобілізації: Верховна Рада прийняла важливе рішення для двох категорії українців

Сьогодні, 18 липня, Верховна Рада розширила список українців, які не підлягають мобілізації. Стало відомо, які категорії громадян не відправлять до армії – вони матимуть відстрочку.

Пише - джерело.


Відстрочка від мобілізації призначена для вчених та педагогів. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив депутат України Олексій Гончаренко. Зазначено, що ВРУ ухвалила законопроект №7352 у першому читанні.

“Рада проголосувала за відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації для наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників незалежно від наявності в них вченого звання чи вченого ступеня”, – зазначив народний обранець.

Читайте також:  Добровольці з Польщі показали, як знищують російських окупантів в Україні

За законопроектом, відстрочка адається педагогічним працівникам установ вищої та професійної вищої освіти, працевлаштованих за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки. За словами Гончаренка, за неї проголосували 318 депутатів. Документ після другого читання передадуть на підпис Володимиру Зеленському.

Також стало відомо, що Верховна Рада сьогодні підтримала у першому читанні законопроект №7481. Депутати погодили, щоб чоловіки та жінки, близькі родичі яких зникли безвісти або загинули під час війни, не були мобілізовані. “За” проголосували 298 депутатів. Підготовка до другого читання пройде за скороченою процедурою, після правок – на них відведено сім днів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: