facebook

Відома британська режисерка тепер у команді Франківського драмтеатру

У цьому сезоні до команди Франківського драмтеатру приєднається театральна режисерка та продюсерка з Лондона Андреа Ферран.

З Андреа Ферран співпрацюватимуть у межах першої програми театральних резиденцій Taking the Stage 2.0, створеної організаціями British Council Ukraine та ГОГОЛЬFEST, пише Суспільне.

Пише - джерело.

За словами директора Франківського драмтеатру Ростислава Держипільського, наш театр – один із п’яти обраних, як державних, так і незалежних.

“ЇХ ЦІКАВИТЬ ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ БРИТАНІЇ У СВІТІ ТА В УКРАЇНІ ЗОКРЕМА. А НАС ЦІКАВИТЬ РОЗШИРЕННЯ ГОРИЗОНТІВ НАШОГО ТЕАТРУ. МИ ГОТОВІ ДІЛИТИСЬ СВОЇМ ДОСВІДОМ, НЕ ТІЛЬКИ ПЕРЕЙМАТИ. САМЕ АНДРЕА ЗАЦІКАВИЛА НАС ІСТОРІЄЮ РОБОТИ В РІЗНИХ ТЕАТРАХ РІЗНИХ КРАЇН, А КРІМ ТОГО, ДОСВІДОМ ПРОВЕДЕННЯ ФЕСТИВАЛЮ”, – КАЖЕ РОСТИСЛАВ ДЕРЖИПІЛЬСЬКИЙ.

Читайте також:  Марцінків пропонує франківцям розповісти про проблемні питання у школах

Перші покази спільної роботи мали відбутися вже у жовтні. Але, на жаль, каже Ростислав Держипільський, пандемія внесла корективи: “Зустріч з Андреа мала відбутись у нас ще у червні, перші покази – вже у жовтні. Через пандемію ми поки що спілкуємось лише в мережі”.

Андреа Ферран – володарка премії Leverhulme Prize за режисуру. У 2012-2015 роках працювала режисеркою National Theatre в Лондоні, а у 2015-2018 – у Deutsches Theater у Берліні. Наразі вона є художньою керівницею Міжнародного фестивалю Volta Festival у Лондоні.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: