facebook

Від сьогодні всі українські сайти та інтерфейси користувача в Україні повинні перейти на українську мову

З 16 липня 2022 року почали діяти нові норми закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Пише - джерело.


Про це нагадали у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Відтепер на всіх сайтах та сторінках в соціальних мережах суб’єктів, зареєстрованих в Україні, має з’явитися україномовна версія, яка буде завантажуватися за замовчуванням для користувачів в Україні. Українська версія сайту може існувати поряд з іншими мовними версіями сайту, але містити не менший обсяг контенту.

“Українська мова – це наш кордон. Це дуже важливий фактор формування української громадянської ідентичності. Мова – це те, що нас об’єднує як націю і зміцнює суспільство у протистоянні агресивному ворогу”, – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Читайте також:  Про це знають далеко не всі: які надбавки та доплати належать пенсіонерам – повний список

Будь-який товар, на якому встановлено комп’ютерну програму – пральна машина, кавоварка чи автомобіль, повинен бути адаптований для реалізації в Україні. На товарі має бути українськомовний інтерфейс незалежно від того, чи цей інтерфейс використовує електронний екран чи має вигляд панелі керування зі звичайними кнопками.

Відсутність українськомовної версії інформаційного інтернет-ресурсу після 16 липня 2022 року може означати свідоме порушення його власником вимог закону про державну мову, або факт відсутності державної реєстрації засобу масової інформації та/або власника як суб’єкта підприємницької діяльності. Це означатиме намір власника інтернет-ресурсу перебувати поза правовим полем України і має викликати обгрунтовану недовіру до опублікованої на ресурсі інформації.

Розмір штрафу за відсутність українськомовної версії інформаційного інтернет-ресурсу становить від 3400 до 7500 грн, якщо порушення вчинено вперше. За повторне порушення – штраф від 7500 до 11900 грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: