facebook

Від 340 і до 34 000 гривень: які штрафи чекають на українських водіїв у 2023 році – список

Водіям нагадали, які штрафи в Україні можна отримати

Пише - джерело.

Учасники дорожнього руху на особистому транспорті повинні дотримуватися під час їзди правил дорожнього руху, інакше на них чекає штраф. Українцям нагадали, які розміри штрафів у 2023 році встановлено та за які порушення, пише polis.ua.

Цього року розмір штрафів підвищили за чинні порушення правил дорожнього руху, а також запровадили нові. Зокрема у Верховній Раді з’явився законопроєкт, який пропонує карати водіїв за несвоєчасну заміну шин.

Двічі на рік залежно від пори року водії зобов’язані “перевзувати” своє авто на зимову та літню гуму. Якщо цього не зробити, то незабаром, якщо нардепи підтримають цю пропозицію, можна нарватися на штраф.

Вказується, що поки що документ перебуває на до обробці, тому за це поки що не карають. Але якщо буде підтримано законопроєкт, тоді штраф у розмірі 340 грн загрожуватиме за порушення зміни літньої шини на зимову.

Читайте також:  Моторошна ДТП на Буковині: лісовоз перекинувся на ожеледиці – відео

Найпопулярніше порушення – це перевищення швидкісного режиму. За дотриманням цього правила у 20 містах України стежать 128 камер. Штрафи за перевищення швидкості на дорозі наразі такі:

За перевищення на 20 км/год, але менше ніж 50 на 20 км/год – 340 грн;
За перевищення понад 50 на 20 км/годину – 1700 грн;
Якщо через перевищення швидкості виникло ДТП, додатковий штраф становить 1445 грн.
Також водія можуть оштрафувати, якщо він не має автоцивілки на 425 грн. Таку суму доведеться заплатити тим, у кого на авто відсутній реєстраційний номер.

Штрафи для водіїв у 2023 році. Фото: polis.ua
Варто пам’ятати, що за не пристебнутий пас безпеки теж передбачено покарання. За одну особу доведеться заплатити 510 грн. Якщо в салоні 3 пасажири не пристебнуті, тоді водієві доведеться заплатити 2550 грн. Найчастіше штраф виписується на ім’я водія. Якщо водій був не пристебнутий і потрапив у ДТП, тоді йому потрібно заплатити до 8500 грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: