facebook

Везли їжу людям і тваринам. Вбивства волонтерів і голови місцевої громади на Київщині

У Гостомелі та Бучі російські військові розстріляли волонтерів, які намагалися довезти їжу людям та у притулок для тварин. Від обстрілів також загинув голова Гостомельської громади Юрій Прилипко.

Пише - джерело.

Загибель Прилипка та двох волонтерів, що були разом з ним, Руслана Карпенка та Івана Зорі, підтвердили у Гостомельській селищній раді.

“Голова Гостомельської громади Юрій Ілліч Прилипко загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим, втішаючи згорьованих і розраджуючи зневірених. За це його разом з побратимами Русланом Карпенком і Іваном Зорею застрелили окупанти”, – повідомляє селищна рада на своїй сторінці у Facebook.

Днем раніше у Бучі російські війська розстріляли автомобіль волонтерів, коли ті везли їжу мешканцям містечка та у притулок для собак.

Читайте також:  Зеленський про санкції щодо грального бізнесу: Закривають схеми на десятки мільярдів

Внаслідок обстрілу загинула випускниця Національного педагогічного університету Анастасія Гвоздецька та двоє її колег.

“У нашій Драгомановській родині втрата… Війна забрала сміливу, чуйну, світлу, добру дівчинку – випускницю 2018 року факультету спеціальної та інклюзивної освіти Гвоздецьку (Яланську) Анастасію. Її розстріляли російські війська під час руху машиною в районі Бучі”, – написав ректор університету Віктор Андрущенко у Facebook.

Минулої доби також був поранений мер Бучі Анатолій Федорук. Про це повідомляв радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Запеклі бої за Гостомель, Бучу та Ірпінь тривають з першого дня війни. Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський назвав ці міста “другим донецьким аеропортом”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: