facebook

Весняний наступ Росії почнеться за кілька тижнів

Під час зустрічі у форматі “Рамштайн” міжнародні союзники не змогли погодити постачання Україні танків Leopard. Ця техніка критично важлива для наших захисників, адже весняний наступ росіян почнеться за лічені тижні.

Пише - джерело.

Таку думку висловив віцемаршал британської авіації у відставці Шон Белл. За його словами, дискусії навколо танків та результатів “Рамштайну” пов’язані з обмеженням часу на фронті.

Цікаво Польща до кінця березня передасть Україні важливу для фронту допомогу: яку саме​

Україна повинна перейти від оборони до наступу
Белл зазначає, що Україні конче необхідні танки, тому що весняний наступ росіян розпочнеться за лічені тижні.

Мова йде не лише про те, щоб західні країни поклали на стіл зброю, а й про перехід від оборони до наступу України,
– сказав військовий.

Він додав, що Україна вже давно просить сучасні бойові танки, з яких найбільше на озброєнні – німецьких Leopard 2 та американських Abrams. Велика Британія вже пообіцяла близько десятка своїх танків Challenger 2, проте цього, на жаль, недостатньо.

Читайте також:  До зарплат військових можуть додати премії за наступ: Рада готує законопроєкт

Порівнюючи Leopard 2 та Abrams, Белл сказав, що Abrams швидкий, але складний і споживає набагато більше палива. Тому, за словами віцемаршала, якби Європа надала Україні ще й Leopard 2, то ситуація на фронті була б значно сприятливішою для ЗСУ.

Як світ допомагає Україні: останні новини
Велика Британія анонсувала новий потужний пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть, зокрема, 3 батареї далекобійної глибокої артилерії AS-90 155 та низка броньованих машин Bulldog. У Міноборони заявили, що додатково відправлять Україні ще 600 ракет Brimstone.

Польща, своєю чергою, пообіцяла надати нашим захисникам зенітні установки С-60 та 70 тисяч боєприпасів до них, 42 бойові машини піхоти та 155-міліметрові гаубиці КРАБ.
Фінляндія анонсувала вже 12-й пакет військової допомоги для України на понад 400 мільйонів євро. З міркувань безпеки детальніший вміст пакета та орієнтовний час прибуття зброї в Україну не розкривають.
Німеччина навесні 2023 року обіцяє надати Україні пакет військової допомоги на 1 мільярд євро. У Берліні обіцяють не зупинитися у підтримці України.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: