facebook

Велика ракетна загроза: експерт розповів, чого очікувати найближчим часом

Через нестачу ракет Росія змушена робити великі паузи між обстрілами, але найближчим часом ситуація може загостритися.

Пише - джерело.


У ЗМІ вже не вперше з’являється інформація про те, що Росія вичерпує запаси своїх ракет. Саме з цієї причини окупанти змушені робити тривалі паузи в обстрілі України, накопичуючи резерви. Проте ситуація може змінитися у випадку, якщо Путін отримає іранські балістичні ракети з потужним бойовим зарядом.

Як повідомляє ТСН, таким прогнозом поділився військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, наразі найбільшою потенційною небезпекою для України є саме іранські ракети, яких у Росії поки що немає, але можуть з’явитися.

“Їх не буде дуже багато, не тисячі, але у них досить потужні бойові частини. Для будь-якого ППО балістична ракета – це дуже важка мішень. Своїх ракет у Росії вже набагато менше, ніж на початку війни. Але вони у них є і вони можуть їх виробляти у невеликій кількості”, – зазначає експерт.

Читайте також:  Загальна мобілізація: у Верховній Раді запропонували підвищити граничний вік призовників

Він також розкрив тактику російських окупантів із запуску іранських дронів, зазначивши, що для Ірану виробництво дронів-камікадзе на сьогоднішній день є проблемою.

“Дрони відволікають на себе увагу ППО, остання використовує боєкомплект, на перезарядження потрібен час. Цього разу (коли по Україні було випущено близько 100 ракет – Ред.) атаку дронами вони не здійснили, тому що ресурс у них обмежений. Вони їх використовують у тих ситуаціях, коли з тих чи інших причин не можуть стріляти ракетами, Рой дронів вони вже не в змозі запустити.

Також підтверджує цей факт, що в Ірану виробництво безпілотників Shahed не масштабне. Це не тисяча апаратів. Щодо можливості Ірану виробляти їх — це близько 50 апаратів на місяць. Іран залежить від контрабандного постачання запчастин”, – каже Коваленко.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: