facebook

Вдова пораненого майданівця відсудила мільйон державної компенсації на житло

Івано-Франківський окружний адміністративний суд розглянув і виніс рішення у справі вдови пораненого на Майдані мешканця Богородчанського району Василя Максиміва.

У березні 2019 року учасник Революції Гідності Василь Максимів, який був важко поранений на Майдані, отримав за рішенням комісії Богородчанської райдержадміністрації право на компенсацію за належне для отримання житло, пише “Курс”.

Пише - джерело.

В серпні 2019 року Василь трагічно загинув.

Ані з березня до серпня, ані пізніше відповідальні органи влади не змогли забезпечити отримання майданівцем, а пізніше його вдовою Мар’яною Сорочич належної їм компенсації.
При тому, що державна субвенція для компенсації надійшла в обласне казначейство і була перерахована на рахунок районного управління соціального захисту. Але через смерть отримувача не була перерахована на його рахунок — гроші повернули в бюджет. Пояснювали це тим, що компенсація надійшла після смерті отримувача.

Читайте також:  82% українських пенсіонерів отримують пенсію нижче прожиткового мінімуму

“У чиновників було десять причин, щоб не перерахувати гроші. Суд визнав дії органів влади протиправними і зобов’язав виплатити вдові компенсацію за житло, при цьому вказав, що процедура прийняття рішень і їх реалізації органами влади в інтересах людей є НЕВИПРАВДАНО ТРИВАЛОЮ і такою, що не відповідає правомірним і законним очікуванням громадян”, —повідомив про рішення судув мережі представник позивачки Тарас Парфан.

“Тепер іспит на порядність для влади: чи будуть чиновники продовжувати війну з вдовою і дітьми майданівця, чи виконають рішення суду?”, — поставив питання він і затегав прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: