facebook

Вдень до +30, а вночі вже перші заморозки: навіть синоптики у паніці від погоди на серпень

Синоптики попередили про погоду на серпень

Пише - джерело.

Синоптики попередили про погоду на серпень – вдень до +30, а вночі вже перші заморозки
Зараз робити точні прогнози про те, якою буде погода восени 2024 року і коли чекати на заморозки, досить рано. Але є певні тенденції останніх років, які дозволяють визначити, якою може бути погода.

Коли заморозки в Україні та чого очікувати від погоди восени?

Яка погода буде восени 2024 року
Голова відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня розповіла, що у вересні температура протягом доби коливається в межах +13+17°С. У південних областях можливе підвищення +20°С. Проте, останнім часом спостерігається чітка тенденція підвищення температури повітря на 1-2°С. Можливо, цього разу осінь буде достатньо теплою.

“Є тенденція, що останні 20 років частіше за вересень буває теплим, ще триває літо”, – розповіла синоптик.

Читайте також:  У Сколівському районі лавина перегородила автомобільну дорогу Чоп-Київ (відео)

Тобто навіть восени можливі аномально високі температури. Однак синоптик зазначила, що можливі аномалії, за яких спостерігатиметься дощова та прохолодна погода з перших чисел вересня. Але така ймовірність дещо менша.

У жовтні Україна насолоджуватиметься останніми теплими днями 2024 року. У цей час прогнозується бабине літо, яке зазвичай починається у першій декаді жовтня.

А ось листопад буде дещо прохолоднішим. Цей місяць в Україні зазвичай відрізняється великою кількістю дощів та високою хмарністю.

Коли очікуються заморозки в Україні
Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко розповів, що наприкінці серпня вже можливі заморозки у північних та центральних областях. Вони бувають не щороку, але можливі наприкінці місяця.

Тому поки що варто насолоджуватися теплою погодою, відпочивати на водоймах і з користю проводити час.

Сообщение Вдень до +30, а вночі вже перші заморозки: навіть синоптики у паніці від погоди на серпень появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: