facebook

Вчителька вимагала золотий браслет, а директорка – букет від 1,5 м. Педагогиня розкрила шокуючі деталі поборів в одній зі шкіл України

Українська вчителька розповіла, що деякі працівники однієї з шкіл вимагали конкретні подарунки від батьків. Зокрема, вона зазначила, що одна з педагогинь говорила про те, що їй потрібен золотий браслет, а директорка закладу викидала на смітник букети, адже вони не відповідали довжині в півтора метра.

Пише - джерело.

Про це вчителька розповіла в інтервʼю програми “Відвертості професій”. За її словами, від батьків учнів шкіл часто вимагають здавати гроші на різні потреби, а ті від безвиході не мають іншого вибору. Аби зберегти свою анонімність, жінка не захотіла показувати своє обличчя.

“Є такі вчителі, які стоять і кажуть: “На моїй руці золотий браслет дуже гарно буде виглядати. Я вас залишу на 15 хвилин, щоб ви могли обговорити всі деталі”. Розвертається і йде. Батьки знають: якщо вони цього не куплять, то їхніх дітей будуть ще більше ганяти по знаннях і ще більше задавати домашніх завдань. А вчителів більше немає в цій школі і переводити нікуди. У директорки (вона вже не працює в школі) була лінійка, вона ставила букет і казала: “Викинути в смітник, він не відповідає моїм нормам”. У неї була півтораметрова лінійка, і букет мав бути не менш ніж півтора метра”, – ділиться педагогиня.

Читайте також:  Медик став батьком, таємно запліднивши пацієнтку, яку лікував від безпліддя

Жінка додає, що дуже часто випускні класи мають дарувати щось школі, наприклад, музичні центри, плазмені дошки або щось інше. Вона наголошує, що такі вимоги можуть діяти навіть у тих державних школах, у яких батьки сплачують за навчання по 3-4 тисячі гривень.

“Ви 11-й або 1-й клас, значить, повністю повинні за свій рахунок оформити зал, заказати діджеїв, фото відео, кульки. У вас застілля – ви повинні зробити так, щоб за всіх вчителів заплатити. А якщо ми не хочемо сидіти з цими старими клячами за одним столом? Це наше свято, це не їхнє. Вони закінчили цю школу 40 років тому. А якщо діти захочуть у Туреччину поїхати, вчителям теж путівки купляти?” – обурюється жінка.

За її словами, отримувати подарунки приємно, особливо коли діти показують, що їм не байдуже і вони хотіли чимось вразити, проте погано, коли вчителі не приймають взагалі подарунків або тих, які їм не до вподоби.

“Приємно отримувати подарунки, але не можемо заборонити людині виказати свою пошану і не можемо це дозволити згідно із законодавством. Але якщо до тебе на день народження приходять і дарують квіти, ти відмовляєшся? Якщо це робиться “здайте гроші на подарунки”, то це неправильно”, – резюмувала педагогиня.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: