facebook

Вчителі не отримають доплат за роботу в умовах COVID-19

У державному та місцевих бюджетах не враховані видатки для встановлення освітянам надбавок за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я.

Пише - джерело.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти на звернення Київської профспілки працівників освіти і науки щодо додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу освітян, пише osvita.ua.

У Міносвіти повідомляють, що реалізація запропонованої пропозиції щодо встановлення всім працівникам закладів освіти додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я потребуватиме суттєвих додаткових витрат з державного та місцевих бюджетів.

«За інформацією Міністерства фінансів, зазначені видатки у державному та місцевих бюджетах на 2021 рік не враховані», – зазначають у Міністерстві освіти.

Водночас у відомстві наголосили, що встановлювати такі доплати і надбавки до заробітних плат мають право керівники закладів у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків.

Читайте також:  В Одесі коронавірус "вбив" подружжя з різницею у півгодини

«Зокрема, працівникам закладів освіти, у тому числі й не педагогічним, для компенсації за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я керівником закладу може бути установлена надбавка за складність і напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки)», – повідомляють в освітньому відомстві.

Окрім того, у МОН повідомили, що відомство зверталось до департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій з рекомендацією спрямовувати залишки освітньої субвенції, які утворилися на рахунках місцевих бюджетів, на забезпечення проведення дистанційного навчання та преміювання вчителів, встановлення їм надбавок за виконання особливо важливої роботи, за складність і напруженість у роботі.

«Місцеві органи виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» можуть самостійно приймати рішення щодо встановлення стимулюючих виплат педагогічним працівникам», – відповіли в Міністерстві освіти і науки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: