facebook

Вчені розповіли, коли закінчиться пандемія коронавірусу

Людство може завершити пандемію виходячи з колективного сприйняття загрози.

Пише - джерело.

Світ з нетерпінням чекає, коли закінчиться пандемія коронавірусу. Однак експерти кажуть, що вірус нікуди не зникне. Єдине – він стане звичним сезонним захворюванням.

Тобто, пандемія перейде в ендемію, пише INVERSE.

З часом COVID-19 не зникне, а перейде з пандемічного в ендемічне захворювання. Іншими словами, коронавірус стане таким же звичним сезонним явищем як застуда або грип.

За яких умов завершиться пандемія, що буде з карантинними обмеженнями, а також про майбутнє ревакцинації – розповіло видання INVERSE.

Чи відрізнятиметься ендемія від пандемії
Як відомо, 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила COVID-19 пандемією через спалах інфекції у всіх країнах і стрімке збільшення числа летальних випадків.

Пандемія та ендемія в історії
У світі сталося кілька пандемій, які з часом перейшли в ендемії. Одна з них-це H1N1 або свинячий грип.

“Колись ця хвороба вважалася пандемією, а тепер продовжує існувати, але у вигляді локальних спалахів захворювання, вже не переростають в глобальне явище”, – заявила вірусолог з Піттсбурзького університету Зандреа Емброуз.

Ендемічна стадія COVID – 19 вже помічена у Великобританії.

Читайте також:  Науковці порівняли концентрацію антитіл проти COVID-19 після вакцинації Pfizer i Moderna

При великій кількості інфікованих, посилення карантину там не планується. Однак маски і вакцинація – обов’язкові умови для життя.

Що зміниться при ендемії
Учена припускає, що з’являться “сезони ковіда”, які будуть нагадувати сезони грипу.

“Зими, ймовірно, стануть гіршими. Нас будуть закликати прищепитися, як при грипі. Я вважаю, що маски в громадських місцях залишаться буденною справою, особливо в зимові місяці”, – зазначила вірусолог.

Але при цьому ковід може бути дуже серйозною загрозою в певних куточках планети. За словами дослідника, це обумовлено різким розривом в рівнях інфікування певних країн.

Тим часом, в Тонга перший підтверджений випадок захворювання COVID-19 був зафіксований тільки в жовтні 2021 року, коли більшість інших країн пережили вже кілька хвиль пандемії.

Також під час ендемії найбільшу небезпеку представлятимуть люди, які не перехворіли COVID-19, а також нещеплені. Так як вони уповільнюють процес формування колективного імунітету і заважають нормальному життю з коронавірусом.

Що буде найстрашнішим для людства навіть під час ендемії
У майбутньому може виникнути ще один вірус пандемічного рівня в результаті контактування людини і тварини. Адже COVID-19 – це лише один із прикладів хвороб, якими люди заразилися від тварин, що класифікуються як зоонози.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: