facebook

“Важкі часи наближаються”: Експерт пояснив, чому раптово підскочив курс долара і чого чекати далі

Різке подорожчання долара в Україні, ймовірно, пов’язано з тривожною заявою глави НБУ про триваючу емісію гривні, зростання інфляції і падіння платоспроможності вітчизняної грошової одиниці.

Пише - джерело.


Як інформує “УНІАН”, так вважає керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

“Все сказане, на жаль, правда. Дефіцит держбюджету України величезний, зовнішня фінансова допомога не потрібна. А Мінфін не готовий йти на підвищення ставки прибутковості за держоблігаціями, щоб стерилізувати ліквідність і прийняти гривню на ринку через ОВДП. При тому що наступного тижня йому потрібно погасити за держоблігаціями понад 16 млрд грн, а вчора він взяв мінімум на борговому ринку”, – говорить він.

Читайте також:  Молодята з Тернопільщини передали весільні гроші хворому на страшну недугу Максимку Антонишину (ФОТО)

За словами експерта, на цьому тлі на фінансовому ринку тривають розмови про введення 10%-го податку на купівлю валюти, що також підстьобує скупку долара імпортерами.

“Ситуація важка. Простих рішень немає, як і консолідації у фінансовому блоці влади, про що говорять вже відкрито в ЗМІ. Попит на інвалюту залишається високим, в тому числі і з боку населення, тому що немає альтернативи в відео вкладень в депозити і ОВДП, де ставки невисокі. Всі готуються до важкої зими”, – пояснює Шевчишин.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: