facebook

Вакцинація вчителів в Україні буде обов’язковою, а інакше школи закриють

У Кабміні придумали, як змусити вчителів і решту персоналу шкіл пройти вакцинацію. Школи, в яких переважна більшість персоналу не буде вакцинована, на період посилення карантинних обмежень закриють.

Пише - джерело.

Вакцинація вчителів в Україні буде обов’язковою, а інакше школи закриють – today.ua
Про це повідомив глава Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко, посилаючись на зміни, внесені до постанови Кабміну. На період дії карантину (а він в Україні поки діє і не виключено, що буде продовжений у зв’язку з поширенням штаму Дельта, – авт.) в школах проводитимуться заняття і різні масові заходи лише в тому випадку, якщо буде повністю вакциновано не менше 80 % персоналу цих шкіл.

Читайте також:  Школярам та їхнім батькам приготуватися: терміни канікул хочуть змінити – що відомо

При цьому таке обмеження не поширюється на школи, які будуть перебувати в “зеленій зоні”. Однак при переході в іншу зону, воно відразу почне діяти.Вакцинація вчителів в Україні буде обов’язковою, а інакше школи закриютьПричому повний курс вакцинації від коронавірусу (а це на сьогодні два щеплення одним з препаратів, затверджених ВООЗ) повинен мати документальне підтвердження. Якщо від 80% і більше співробітників школи представлять документи про вакцинацію, то такий навчальний заклад отримає право проводити заняття і масові заходи навіть при переході і “зеленої” зони в інший колір карантинного спектра.

При цьому дітей поки вакцинувати не обов’язково. Якщо раптом умови і ситуація в країні зміняться, то з батьками школярів буде проведено відповідну роз’яснювальну роботу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: