facebook

В заказнику на Прикарпатті вирубують ліс

На частину лісового заказника «Погорілець» Богородчанського району Івано-Франківської області видані лісорубні квитки на суцільну санітарну рубку. Однак відповідно до внесених у Закон України «Про природно-заповідний фонд України» ще в 2017 році змін у заказниках заборонені всі види суцільних рубок.

Інформація про видані лісорубні квитки є на сайті ЛІАЦ. Лісорубний квиток № ІФ 008344 від 07.07.2020 р. та № ІФ 008389 від 28.10.2020 р. Виконавцем рубки є ТОВ “Євро-плюс”, інформує ГО Лісові ініціативи і суспільство ForestCom.

Пише - джерело.

Площа заказника становить 220,5 га, він перебуває у підпорядкування ДП «Солотвинське лісове господарство» Гутянського лісництва.

Під час обстеження цієї ділянки експерти ГО “ЛІіС” виявили, що є всихання дерев та повалені через буревій або інші несприятливі погодні умови дерева. Отож лісокористувач мав право здійснювати вирубку для того, аби привести територію заказника в належний стан, проте така вирубка має бути вибірковою і додатково погоджена з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

Читайте також:  На Прикарпатті судитимуть переселенця, який проігнорував повістку: йому загрожує 5 років в’язниці

“Ми надіслали запит на доступ до публічної інформації до лісокористувача, аби отримати додаткові документи. Якщо виявиться, що лісорубний квиток виданий незаконно, то він має бути анульований. Крім того, заготовлена деревина (за незаконно виданим документом) вважається незаконною та підлягає вилученню разом із засобами скоєння злочину. Збитки, завдані довкіллю, повинні бути нараховані Держекоінспекцією і сплачені”, – говорить представник ГО “ЛІіС” Ігор Скольський.

Роботи виконуються у рамках реалізації проєкту «Моніторинг лісу» за підтримки відділу міжнародних програм Лісової служби США.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: