facebook

В ЄС заявили про плани дозволити в’їзд вакцинованим від COVID-19 туристам, але є умови

Американські туристи, які були повністю вакциновані проти Covid-19, зможуть відвідати Європейський союз вже цього літа – після понад рік заборон на поїздки.

Пише - джерело.

Як пише The New York Times, про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен.

На даний момент йдеться про американських туристів, але ймовірно, вимоги будуть стосуватися й інших країн, жителі яких будуть щеплені вакцинами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА).

“Наскільки я розумію, американці використовують вакцини, схвалені Європейським агентством з лікарських засобів. Це уможливить вільне пересування і поїздки в Європейський Союз. Тому що ясно одне: всі 27 держав-членів беззастережно приймуть всіх, хто вакциновані вакцинами, схваленими EMA”, – сказала Урсула фон дер Ляйен.

Європейське агентство з лікарських засобів схвалило всі три вакцини, які використовуються в Сполучених Штатах – Moderna, Pfizer / BioNTech і Johnson & Johnson.

Читайте також:  Польща вводить нові візові правила для громадян Білорусі та України, які перебувають в країні

Вона додала, що відновлення поїздок буде залежати “від епідеміологічної ситуації, але ситуація поліпшується в Сполучених Штатах, як і, сподіваюся, поліпшується і в Європейському Союзі”.

Європейський Союз почав процес надання своїм громадянам “цифрових зелених сертифікатів”, в яких буде вказано, чи був мандрівник вакцинований проти Covid-19; чи хворів на коронавірус в останні місяці, або мав негативний тест на вірус в останні кілька днів. Європейці зможуть використовувати їх для подорожей без додаткових обмежень, щонайменше, всередині блоку з 27 країн.

Грунтуючись на коментарях пані фон дер Ляйен, Європейська комісія порекомендує зміну політики щодо поїздок, проте окремі держави-члени можуть залишити за собою право зберігати суворіші обмеження. Вони можуть не дозволяти громадянам з-за меж ЄС відвідувати країну або вводити обмеження навіть для відвідувачів, у яких є сертифікати про вакцинацію.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: