facebook

В «Укрпошті» запевнили, що посилки з Китаю «не кашляють і не чхають»

«Укрпошта» звернулась до своїх клієнтів у зв’язку із розповсюдженою інформацією про те, що коронавірус нібито може передаватись через посилки, що прибувають в Україну з Китаю.

Пише - джерело.

Зокрема, в пресслужбі «Укрпошти» наголосили, що наразі немає ніяких доказів, які б свідчили, що товари з Китаю несуть ризик поширення коронавірусу.

«Укрпошта» працює у стандартному режимі й поки що не запроваджує жодних обмежень на посилки з Китаю у зв’язку зі спалахом коронавірусу, – запевняють на сторінці компанії у Facebook.

«Друзі! Щодо спалахів коронавірусу в Китаї Всесвітня організація охорони здоров’я наразі не вводить ніяких заборон для міжнародної торгівлі та переміщення товарів через кордони», – йдеться у повідомленні.

В «Укрпошті» запевнили, що стежать за ситуацією і перебувають на постійному зв’язку з Міністерством охорони здоров‘я в Україні та їхніми партнерами в Китаї.

«Жодних доказів, які б свідчили про ризик поширення коронавірусу через товари, наразі не зафіксовано», – стверджують поштарі.

Також в «Укрпошті» закликали довіряти тільки офіційним джерелам і не поширювати неправдиву інформацію.

«Особливо таку, де зазначається, що посилки кашляють та чхають», – наголосили в компанії.

Нагадаємо, в мережі велику популярність отримала жартівлива “новина” про те, що у зв’язку з епідемією смертельного коронавіруса “Укрпошта” нібито буде спалювати посилки, які прибувають з Китаю.

Читайте також:  Гендиректор «Укрпошти» каже, що листоноші отримують до тисячі доларів

Про це повідомив сайт “UaReview”, на якому розміщуються жартівливі фейкові новини. В опублікованому тексті написано, що посилки з Китаю будуть “візуально визначати на наявність бактерій”, або відразу спалювати.

В опублікованому тексті говориться, що посилки з Китаю будуть “візуально визначати на наявність бактерій”, або відразу спалювати, «особливо ретельно перевірятимуться посилки, з яких лунають кашель та чхання».

«Дезінфікувати посилки дуже дорого, легше спалити. Ми давно готувалися до такого роду епідемій і періодично спалювали кожну п’яту посилку заради профілактики», – з сарказмом написали автори “новини” від імені “анонімного джерела з Укрпошти”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: