facebook

В Україні змінилися правила видачі водійських прав

В Україні спростили підтвердження навичок керування автомобілем. Зокрема, розширено перелік необхідних документів для підтвердження навичок водіння.

Про це повідомляє пресслужба МВС в п’ятницю, 17 липня.
Так, з 17 липня набув чинності наказ МВС від 22 травня 2020 року №408, який стверджує відразу дві нові інструкції: «Про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія», яка удосконалює процедури видачі посвідчення, а також більш детально регламентує їх проведення, і «Про використання технічних засобів контролю під час здачі іспитів (в тому числі фото – і відеотехніки), збереження отриманої з їх допомогою інформації та доступ до неї», яка регламентує порядок застосування технічних записів контролю.

Пише - джерело.

Зокрема, одним з нововведень є те, що при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами будь-якої з категорій В, С1, С, D1 і D. Крім того, збільшується максимально допустима перерва в навичках управління – до трьох місяців.

Читайте також:  Міносвіти скасувало обов’язкове комплексне ЗНО з мови й літератури

Також тепер можна підтвердити навички управління авто документом на право власності транспортного засобу другого з подружжя, і документами, що підтверджують позику, оренду, лізинг, або тимчасовим реєстраційним талоном.

«У разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит здається один раз за екзаменаційними білетами вищої категорії», – наголошується в повідомленні.

У МВС уточнили, що фото-, відеофіксація відбувається з самого початку кожного іспиту і ведеться безперервно до його завершення. Результати іспитів можна оскаржити протягом десяти робочих днів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: