facebook

В Україні змінили правила продажу квартир: що відомо та як вплине на ринок

Уряд ухвалив рішення, яке має внормувати сферу будівництва та сприяти реалізації іпотечної програми “єОселя”. Запроваджується мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об’єктів, які будуть споруджені в майбутньому.

Пише - джерело.

Уряд змінив правила продажу квартир у новобудовах

Для найбільших міст – Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова – розмір становитиме 10% загальної площі. Як зазначає пресслужба Мінекономіки України, для всіх інших населених пунктів країни він буде 5%.

“Ухвалено виважене і ретельно прораховане рішення. Яке, по-перше, зберігає наявні стимули роботи будівельної галузі, що дуже важливо з огляду на потреби відновлення країни. По-друге, мотивуватиме забудовника завершувати об’єкти будівництва, щоб зняти з нього обтяження та отримати прибуток. По-третє, надає достатні гарантії для завершення будівництва третіми особами в результаті настання визначених законом обставин”, – розповів перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Читайте також:  Міжнародний мистецький форум сколихне Франківщину

Також рішення, ухвалене Кабміном 3 січня, важливе з огляду на запуск програми іпотечного кредитування “єОселя” на ринку первинної нерухомості. Для визначення банками ризиковості операції з видачі іпотеки об’єкт незавершеного будівництва має бути внесений до державного реєстру з визначенням відсутності обтяження щодо гарантійної частки, додав Кудін.

Раніше повідомлялося, що в Україні вартість нерухомості не змінюватиметься щонайменше перші шість місяців 2023-го. Однак на ситуацію можуть кардинально вплинути зміни на військових фронтах, ракетні атаки чи енергетична криза.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: