facebook

В Україні зменшать розмір пенсій: хто і на яку суму зможе розраховувати

В Україні розмір пенсії становить приблизно 28,7 відсотка від останньої зарплати і згодом цифра знизиться до 18 відсотків.

Пише - джерело.

Як говориться в матеріалі “Обозревателя”, українець із зарплатою в 10 тисяч гривень буде отримувати пенсію 2,87 тисяч гривень, але вже у 2055 році за таких же умовах його пенсія складе 1,8 тисячі гривень.

“Таким показниками є пояснення: внески сплачують 13,2 млн найманих працівників, а пенсії отримують 11,2 млн пенсіонерів”, – зазначила глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебная.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що через 15 років українці взагалі не будуть отримувати пенсії і причиною цього буде демографічна ситуація.

Читайте також:  Вектор успішного розвитку

Він звернув увагу, що на той час буде мало працездатних і багато пенсіонерів.

“Доведеться в два рази збільшити податки, щоб можна було утримувати пенсіонерів. Компанії вже не хочуть збільшувати податки. Збільшення в два рази неможливе. Ми не зможемо через років 15 платити пенсії майбутнім пенсіонерам. Це проста математика”, – сказав прем’єр.

У Міністерстві соціальної політики звернули увагу, що фактичний прожитковий мінімум для пенсіонера становить 4 382,47 гривні. Таким чином, всі, хто отримує менше, знаходяться за межею бідності. При цьому чинний розмір пенсії навіть після підвищення буде в кілька разів нижче.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: